2.000 Θέσεις Εργασίας στην Υγεία για φέτος το καλοκαίρι

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 129

υπουργείο υγείας logoΜέσω του ΑΣΕΠ θα εκδοθεί η πρώτη προκήρυξη για 2.000 προσλήψεις μόνιμων στα νοσοκομεία της χώρας ώστε να καλυφθούν τα κενά που παρουσιάζονται στην Υγεία και το υπουργείο Υγείας έχει θέσει ως προτεραιότητα να καλυφθούν. Σύμφωνα με το Εθνος ο επικείμενος διαγωνισμός του υπουργείου Υγείας θα αφορά 906 θέσεις νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού σε νοσοκομεία όλης της χώρας. Συνολικά θα προσληφθούν 2.000 επαγγελματίες Υγείας αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου να λειτουργήσουν τουλάχιστον 100 κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Εκτός των νοσηλευτών θα προκηρυχθούν περίπου 1.100 θέσεις γιατρών (νοσοκομειακοί γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων αλλά και οικογενειακοί γιατροί), διοικητικών υπαλλήλων, φαρμακοποιών και νομικών, που θα καλύπτουν τις ανάγκες όχι μόνο του ΕΣΥ, αλλά και του ΕΚΑΒ, του ΠΕΔΥ και των Μονάδων Ψυχικής Υγείας.

Στο μεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη η πρόσληψη 800 επικουρικών γιατρών και 600 νοσηλευτών από τις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Προσλήψεις επικουρικών

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί επίσης η κατανομή 622 θέσεων σε επικουρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων.

Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την πρόσληψη περίπου 800 επικουρικών γιατρών για τα νοσοκομεία και 620 για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Η διαδικασία αυτών των προσλήψεων θα γίνει βάσει της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης του ν.4325/2015 και ύστερα από την έκδοση Υπουργικής Απόφασης που θα ορίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής του.

Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» που υλοποιείται με στόχο την ανάσχεση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και την αντιμετώπιση της ανεργίας, έχουν αποσταλεί από το Υπουργείο Υγείας, προς προκήρυξη 2.983 θέσεων από τις οποίες οι 1541 αφορούν σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για Οικονομολόγους στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτητων Κορινθίας
Μενού