Θέσεις Εργασίας για Έκτακτος Υπαλλήλους στη Γενική Γραμματεία της Επιτροπής Ρυθμιστικού Ελέγχου

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 140

iStock_000016937154Large[1]blurcrowdΗ επιτροπή ρυθμιστικού ελέγχου (ΕΡΕ) αντικαθιστά την επιτροπή εκτίμησης επιπτώσεων και θα συμβάλει στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βελτίωση της νομοθεσίας ελέγχοντας την ποιότητα των εκτιμήσεων επιπτώσεων, των εκ των υστέρων αξιολογήσεων, των ελέγχων καταλληλότητας, καθώς και γνωμοδοτώντας σχετικά με τα συναφή σχέδια εκθέσεων. Τα έγγραφα προς την ΕΡΕ θα συντάσσονται και θα συζητούνται κυρίως στην αγγλική γλώσσα.

Η ΕΡΕ απαρτίζεται από τον πρόεδρο (σε επίπεδο Γενικού Διευθυντή) και 6 μέλη. Τα μέλη της ΕΡΕ θα έχουν καθήκοντα πλήρους απασχόλησης. Τρία από τα μέλη της θα προσληφθούν εκτός των υπηρεσιών της Επιτροπής, ενώ τα υπόλοιπα τρία θα επιλεγούν και θα διοριστούν μεταξύ των στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα εξωτερικά μέλη της θα επιλέγονται με βάση την αποδεδειγμένη ακαδημαϊκή τους εμπειρία στον τομέα της εκτίμησης επιπτώσεων, της εκ των υστέρων αξιολόγησης και γενικότερα της άσκησης ρυθμιστικής πολιτικής όσον αφορά τους τομείς της μακροοικονομίας, της μικροοικονομίας, της κοινωνικής και της περιβαλλοντικής πολιτικής.

Όλα τα μέλη της ΕΡΕ θα είναι πλήρους απασχόλησης και θα υπηρετούν καθορισμένη, μη ανανεώσιμη τριετή θητεία. Όλα τα μέλη της ΕΡΕ θα υπάγονται διοικητικά στον Γενικό Γραμματέα. Θα υπόκεινται στον κανονισμό υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων και στο καθεστώς που εφαρμόζεται επί του λοιπού προσωπικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στον κώδικα ορθής διοικητικής συμπεριφοράς της Επιτροπής.

Στα έγγραφα αυτά καθορίζονται αυστηροί κανόνες όσον αφορά τη δεοντολογία, την εμπιστευτικότητα και τη σύγκρουση συμφερόντων που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για τις δραστηριότητες της ΕΡΕ. Σύμφωνα με τον κανονισμό υπηρεσιακής κατάστασης τα μέλη της ΕΡΕ μπορούν μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της θητείας τους να πραγματοποιούν δημοσιεύσεις, εφόσον αυτό δεν παρακωλύει την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η προθεσμία εγγραφής λήγει στις 28 Σεπτεμβρίου 2015, 12.00 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών.

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παρούσα ανακοίνωση μπορείτε να μεταβείτε στην ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Κοινωφελής εργασία: Προσωρινοί πίνακες αποτελεσμάτων για 2.417 ανέργους
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για Διοικητικούς και Μηχανικούς στη ΔΕΗ Κυκλάδων
Μενού