Ευρωπαϊκές Ημερίδες Εργασίας – πώς να κάνετε την πρώτη συνάντηση να στεφθεί με επιτυχία!

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 130

biznetworkingΕκθέσεις σταδιοδρομίας και εκθέσεις εργασίας, ραντεβού εύρεσης εργασίας και εν τάχει συνεντεύξεις – εργοδότες και άτομα που αναζητούν εργασία ρίχνονται στον στίβο των προσλήψεων με έναν κοινό στόχο: την αντιστοίχιση των υποψηφίων με τις κατάλληλες θέσεις εργασίας. Πώς όμως μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τα λίγα λεπτά που έχετε στη διάθεσή σας για να ξεχωρίσετε;

Οι εκθέσεις εργασίας αποτελούν ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσετε (και να συγκρίνετε) εργοδότες, να μάθετε πότε πραγματοποιούν προσλήψεις και, κυρίως, τι αναζητούν από τους υποψηφίους. Η σωστή προετοιμασία μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το κλειδί για να μετατρέψετε μια τυχαία συνάντηση σε συνέντευξη εργασίας.

Η υπεύθυνη του γραφείου διασύνδεσης και σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου του Warwick στο Ηνωμένο Βασίλειο, Helen Stringer, σε σχετικό άρθρο της στην εφημερίδα Guardian, προτείνει μια σειρά ερωτήσεων που θα δείξουν στους εργοδότες τη σοβαρότητα των προθέσεών σας:

Τι εργασιακή εμπειρία αναζητάτε από τους υποψηφίους;

  •    Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να αναζητήσετε μια θέση εργασίας στην εταιρεία;
  •    Πώς θα περιγράφατε τη φιλοσοφία της εταιρείας;
  •    Ποιες είναι οι σημαντικότερες αλλαγές ή τάσεις του κλάδου/επαγγέλματος;

Τι πρέπει να κάνετε εκείνη την ημέρα;

Προετοιμαστείτε κατάλληλα: μάθετε ποιοι εργοδότες πρόκειται να συμμετέχουν και εντοπίστε με ποιους από αυτούς θέλετε να συζητήσετε. Έχετε μαζί το βιογραφικό σας – μην ξεχάσετε να βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρως ενημερωμένο και ότι δείχνει επαγγελματισμό.

Επιλέξτε τι θα φορέσετε, ντυθείτε κομψά και σκεφθείτε τι εικόνα θέλετε να προβάλετε. Φροντίστε να είστε ευγενικοί και φιλικοί, αλλά προσέξτε να μην μονοπωλήσετε τον χρόνο των υπευθύνων προσλήψεων. Είναι καλό να δείξετε ενδιαφέρον, όμως μην ξεχνάτε ότι σκοπός της παρουσίας τους είναι να γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με τη δημιουργία διασυνδέσεων, θέστε έναν προσωπικό στόχο π.χ. να γνωρίσετε τρεις βασικούς εργοδότες και να θέσετε σε καθέναν από αυτούς τρεις ερωτήσεις.

Τέλος, μην ξεχάσετε να δώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας στα άτομα που θα συναντήσετε. Ακόμη και αν δεν προκύψει κάτι εκείνη την ημέρα, έχετε την ευκαιρία να διευρύνετε το δίκτυο των επαφών σας.

 

Πηγή: Eures

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Περισσότεροι στο παιχνίδι της διανομής φρούτων σε απόρους
Προηγούμενο άρθρο
Ετοιμάζεται νέο φορολογικό πακέτο για τους αγρότες
Μενού