Εγγραφές Online σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 129

neoi221Μέσω διαδικτύου αναμένεται να γίνονται πλέον οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σε ειδική πλατφόρμα, οι επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων θα μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή σε σχολές και τμήματα που έχουν εισαχθεί, χωρίς να είναι αναγκαία η παρουσία τους στη γραμματεία.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις τις τελευταίες μέρες με τις αρμόδιες υπηρεσίες να ευελπιστούν ότι η εφαρμογή θα είναι έτοιμη ακόμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όπου αναμένεται και η ανακοίνωση των βάσεων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι επιτυχόντες των Πανελληνίων θα εισέρχονται στην πλατφόρμα με τον προσωπικό τους κωδικό και το σύστημα θα τους αποστείλει νέους κωδικούς ώστε να κάνουν την εγγραφή μέσω διαδικτύου, χωρίς να χρειαστεί να μεταβούν στις γραμματείες για να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει στόχο να επισπεύσει τις διαδικασίες εγγραφής αλλά κυρίως να διευκολύνει τους φοιτητές, ειδικότερα αυτούς που έχουν εισαχθεί σε Ιδρύματα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, μειώνοντας τα έξοδα μεταφοράς τους.

Παράλληλα με την ηλεκτρονική εγγραφή υπάρχει η σκέψη να λαμβάνουν οι φοιτητές και το Δελτίο ταυτότητας Φοιτητή μέσω διαδικτύου, ώστε να έχουν από την πρώτη μέρα εγγραφής τα οικονομικά προνόμια των σπουδαστών.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για PHP Developers στο Μάντσεστερ
Προηγούμενο άρθρο
Tα 500 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου – Δυο από αυτα ειναι ελληνικά
Μενού