Πανελλήνιες 2015: Σήμερα στις 10:00 η ανακοίνωση των βάσεων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 131

vaseisΑνακοινώνονται σήμερα στις 10 το πρωί από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Εκπαιδευτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι λόγω της δυσκολίας των θεμάτων σε βασικά μαθήματα φέτος θα υπάρξει “βουτιά” στις βάσεις έως και 1.500 μόρια, κυρίως σε περιφερειακά τμήματα, καθώς σχεδόν οι μισοί υποψήφιοι επέλεξαν αστικά κέντρα.

Ενδεικτικά, η Ιατρική Αθηνών αναμένεται να πέσει κάτω από τα 19.000 μόρια, 300 με 400 μόρια εκτιμάται η πτώση και στη Νομική Αθηνών και στα Τμήματα Φιλολογίας, μέχρι και 800 μόρια υπολογίζεται ότι θα χάσουν οι πολυτεχνικές σχολές στην πρωτεύουσα, ενώ στα αντίστοιχα τμήματα της περιφέρειας η πτώση αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη.

Επίσης, οι μαθητές θα μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα των βάσεων μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας Μπαίνοντας στην διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:

  • Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
  • Τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της Τετάρτης.

Τέλος, την ίδια ώρα σήμερα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής.

Πηγή: ethnos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ελληνες ερευνητές ανοίγουν δρόμο για θεραπεία του καρκίνου
Προηγούμενο άρθρο
Απλουστεύεται η αδειοδότηση νέων επιχειρήσεων
Μενού