Δύο πάγια επιστρέφει η ΔΕΗ σε όσους πληρωνουν στην ώρα τους

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 138

deh-logariasmos_425xΤην εφαρμογή νέας τιμολογιακής πολιτικής και πρόγραμμα επιβράβευσης για τους συνεπείς οικιακούς καταναλωτές, ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ περιλαμβάνει ένα νέο προϊόν, «με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές χρεώσεις που προσφέρεται σε μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις και Ομίλους που έχουν πανελλαδικά πολλά και διαφορετικά σημεία εξυπηρέτησης των πελατών τους».

Επίσης περιλαμβάνει επέκταση των ιδιαίτερα ανταγωνιστικών τιμολογίων ΒΜ1 και ΒΜ2 που αφορούν μεγάλες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις με συγκεκριμένες ετήσιες καταναλώσεις. Στην ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρεται ότι μειώνεται και το τιμολόγιο Γ22 για τους εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες με ισχύ μεγαλύτερη από 25KVA.

Αποφασίστηκε επίσης η επιχείρηση να επιστρέψει «στους συνεπείς οικιακούς πελάτες, το διπλάσιο της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό για το έτος 2016, δηλαδή σε όσους έχουν εξοφλήσει εμπρόθεσμα τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του έτους 2015″.

Διευκρινίζεται ότι συνολικά η ΔΕΗ επιστρέφει «πάνω από 80.000.000 ευρώ στους πελάτες της, επιβραβεύοντας τους συνεπείς οικιακούς καταναλωτές και στηρίζοντας μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες συμβάλλουν στη διατήρηση θέσεων εργασίας και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου».

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση, η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ «σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καταναλωτών, τόσο μέσα από τη νέα εκπτωτική πολιτική, όσο και από τη δημιουργία νέων τιμολογιακών προϊόντων για εταιρείες και ομίλους».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μαν. Παναγιωτάκης, σημείωσε ότι «στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού των σχέσεων ΔΕΗ και καταναλωτών, η επιχείρηση αποφάσισε ουσιαστικές μειώσεις των επαγγελματικών της τιμολογίων στη Μέση και Χαμηλή Τάση, στηρίζοντας τον παραγωγικό ιστό του τόπου και την οικονομική ανάπτυξη… Επίσης νιώθουμε την ανάγκη να ανταμείψουμε στο μέτρο του δυνατού και εκείνους τους πελάτες μας, οι οποίοι τη δύσκολη αυτή περίοδο εξοφλούσαν και συνεχίζουν να εξοφλούν το λογαριασμό τους με συνέπεια».

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για Φυσικούς στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων
Προηγούμενο άρθρο
Η Κρήτη και οι Κυκλάδες βρίσκονται σε μεταξύ των προτεινόμενων προορισμών για διακοπές το φθινόπωρο σε άρθρο της Telegraph.
Μενού