«Παγώνει» η αύξηση ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 130

front«Παγώνει» για δύο μήνες, η επιβολή ΦΠΑ 23% σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και φροντιστήρια, μετά και την παρέμβαση της Κομισιόν που θεωρεί ότι το μέτρο αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, έχει υποβάλλει τη σχετική εισήγηση, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στη νέα κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από την κάλπη της 20ης Σεπτέμβρη να λύσει το γόρδιο δεσμό του ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα να εκδοθεί η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου , πριν εκπνεύσει η προθεσμία (έως τις 31 Αυγούστου) που έχουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια να υποβάλλουν αίτηση μεταβολής για υπαγωγή τους σε ΦΠΑ.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων -όπως έχει υποχρέωση καθώς δεν έχουν αλλάξει ακόμα οι ισχύουσες διατάξεις νόμου- προετοίμαζε τη διευκρινιστική εγκύκλιο για την εφαρμογή του μέτρου.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν γονείς οι οποίοι έσπευσαν να γράψουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια, δεν λείπουν οι περιπτώσεις όπου οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων προτείνουν να κοπεί απόδειξη προγενέστερη της 20ης Ιουλίου (χρονικό σημείο έναρξης εφαρμογής του ΦΠΑ στην εκπαίδευση σύμφωνα με τις διατάξεις που έχουν ψηφιστεί) ώστε να ξεπεραστεί με αυτόν τον τρόπο ο σκόπελος του 23%.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για Μεταδιδακτορικούς Ερευνητές στο ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνητών της Ακαδημίας Αθηνών
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για Χειριστές Μηχανημάτων στο Δήμο Βοΐου
Μενού