Θέσεις Εργασίας για Μεταδιδακτορικούς Ερευνητές στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 146

asteroskopeioΤο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ), προκηρύσσει μια θέση Μεταδιδακτορικού Ερευνητή για 12 μήνες με πιθανή επέκταση έως το τέλος του έργου στο πλαίσιο προγράμματος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος «NEO Lunar Impacts and Optical Transients with the Aristarchos Telescope (NELIOTA)».

Το θεματικό πεδίο της συγκεκριμένης θέσης περιγράφεται ως «Υποστήριξη στην κατασκευή και στην λειτουργία ανιχνευτή για την παρακολούθηση παραγήινων αστεροειδών καθώς και στην ανάλυση των σχετικών παρατηρήσεων». Ο υποψήφιος πρέπει να είναι διδάκτωρ αστροφυσικής σε θέμα συναφές με το αντικείμενο της θέσης (πρέπει να αποδεικνύεται η εμπειρία στη χρήση οπτικών τηλεσκοπίων και στην ανάλυση οπτικών παρατηρήσεων) καθώς και να έχει εμπειρία στην κατασκευή και χρήση οπτικών διατάξεων σε τηλεσκόπια.

Οι ανωτέρω δράσεις θα υλοποιηθούν σε στενή συνεργασία με τα μέλη της ομάδας NELIOTA. Η εργασία θα γίνει κυρίως στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη, αλλά και στις εγκαταστάσεις του Τηλεσκοπίου στο Κρυονέρι Κορινθίας κατά τη φάση της διασύνδεσης και των ελέγχων καλής λειτουργίας με τα κύρια συστήματα παρατήρησης.

Απαιτούμενα προσόντα είναι:

  • Εμπειρία σε χρήση οπτικών τηλεσκοπίων (40%)
  • Εμπειρία σε κατασκευή και χρήση οπτικών διατάξεων τηλεσκοπίων (30%)
  • Εμπειρία στη φυσική του ηλιακού συστήματος (20%)
  • Άριστη γνώση αγγλικής γλώσσας (5%)
  • Άριστη γνώση χρήσης H/Y (5%)

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση στην επιτροπή NELIOTA στη διεύθυνση neliota_apply@noa.gr, η οποία θα περιλαμβάνει λεπτομερές βιογραφικό σημείωμα και μια επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος όπου θα περιγράφονται τα σχετικά προσόντα του υποψηφίου, καθώς και η σχετική του εμπειρία. Το βιογραφικό σημείωμα και η επιστολή υποβάλλονται ως ένα αρχείο PDF που θα ονομάζεται με το επίθετο και το όνομα του υποψηφίου (π.χ. HubbleEdwin.pdf) μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου, 2015.

Η ημερομηνία έναρξης αναμένεται να είναι στις αρχές Νοεμβρίου 2015.

Οι μικτές αποδοχές θα ανέρχονται γύρω στο ποσό των €22.800 ετησίως, ανάλογα με την εμπειρία και αντίστοιχη προϋπηρεσία. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Δρ. Α. Μπονάνου στο neliota_apply@noa.gr ή στο 210 8109177.

Το ΙΑΑΔΕΤ αποτελείται από 24 ερευνητές, 12 άτομα ως μόνιμο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, 37 μεταδιδακτορικούς ερευνητές και 13 διδακτορικούς φοιτητές.

Οι ερευνητές δραστηριοποιούνται σε θέματα βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας σε αστρονομία, αστροφυσική, διαστημικές επιστήμες, παρατήρησης της Γης με μεθόδους δορυφορικής και επίγειας τηλεπισκόπησης, καθώς επίσης και ασύρματων τηλεπικοινωνιών, επεξεργασίας σήματος και της πληροφορικής ως υποστηρικτικών εργαλείων όλων των προηγούμενων.

Επίσης, αναπτύσσουμε εξοπλισμό για το 2.3 μ τηλεσκόπιο Αρίσταρχος.

Στο έργο του Ινστιτούτου συμπεριλαμβάνεται η συστηματική συλλογή και επεξεργασία μετρήσεων που πραγματοποιούνται στην επιφάνεια της Γης και στο διάστημα και αφορούν την χερσαία και θαλάσσια επιφάνεια της Γης, την ατμόσφαιρα, ιονόσφαιρα και μαγνητόσφαιρα της Γης, τον διαπλανητικό χώρο, τις μαγνητόσφαιρες, ιονόσφαιρες και εξώσφαιρες άλλων πλανητών και την ατμόσφαιρα του Ήλιου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Ινστιτούτο βρίσκονται εδώ: http://www.astro.noa.gr

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Εκλογές Σεπτεμβρίου : Κλειστά τα σχολεία στις 18 και 21
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Μενού