Αιτημα για 1.822 προσλήψεις εποχικών σε αρχαιολογικά έργα

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 142

arxaiologoiΣτο ΣτΕ βρίσκεται εδώ και μέρες αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού για την πρόσληψη 1.822 ατόμων για την εκτέλεση συγχρηματοδοτούμενων αρχαιολογικών έργων.

Ζητούνται ειδικότητες όπως αρχαιολόγοι, συντηρητές αρχαιοτητων, μηχανικοί, εργατοτεχνίτες, κ.α. Οι νέες προσλήψεις θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διαστημα.

«Βροχή» αιτηματων στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Το τελευταίο διάστημα ολοενα και πλυθανουν τα αιτηματα στο ΣτΕ για κατ’ εξαίρεση προσλήψεις. Ήδη συγκροτήθηκε και δεύτερη επιτροπή στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να εξετάζει τα αιτήματα που καταφθάνουν. Μέχρι στιγμής, περισσότερες από 15.000 κατ’ εξαίρεση προσλήψεις έχουν ήδη εγκριθεί. καθώς τα κενά στον χώρο της Παιδείας και της Υγείας είναι πάρα πολλά. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο για τους παιδικούς σταθμούς εγκρίθηκε η πρόσληψη 7.030 ατόμων.

Έτσι, η αρμόδια επιτροπή καλείται να εξετάσει νέες αιτήσεις. Ειδικότερα:

-Ο Δήμος Λέσβου ζητεί για την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης την πρόσληψη 10 εργατοτεχνιτών, καθώς «η Λέσβος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω φιλοξενίας 12.000 και πλέον μεταναστών, με αποτέλεσμα τις αυξημένες ανάγκες ύδρευσης και αποχέτευσης των καταυλισμών όπου φιλοξενούνται οι μετανάστες».

– Ο Δήμος Αργολίδας ζητεί την πρόσληψης 3 βοηθών βρεφοκόμων για τους παιδικούς σταθμούς Κρανιδίου και Ερμιόνης.

-Ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων ζητεί την πρόσληψη 12 εποχιακών 8μηνης διάρκειας για τις ανάγκες καθαριότητας.

-Ο Δήμος Θέρμης ζητεί την πρόσληψη καθαριστριών με μίσθωση έργου για τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

-Ο Δήμος Καλαμάτας ζητεί την πρόσληψη 4 ατόμων για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανάπτυξη Δήμων και Υπηρεσιών προς Όφελος των Γυναικών και για την Καταπολέμηση της βίας».

-Ο Δήμος Λαμιέων ζητεί την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου 4 ατόμων.

-Ο Δήμος Λαυρεωτικής ζητεί την πρόσληψη 15 καθηγητών μουσικής και 4 καθηγητών φυσικής αγωγής για το ΝΠΔΔ «Θορικός».

-Ο Δήμος Νάουσας ζητεί την πρόσληψη 34 ωρομίσθιων ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου οι οποίοι θα αμείβονται από τα έσοδα των διδάκτρων των μαθητών του ωδείου, κ.λπ.

-Το υπουργείο Παιδείας ζητεί την χορήγηση άδειας για την κατανομή των πτυχιούχων φυσικής αγωγής που είναι αναγκαίοι για το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους και Αναπτυξιακού Αθλητισμού» και για λόγους δημοσίου συμφέροντος -όπως επικαλείται- την πρόσληψη 1.822 ατόμων για την εκτέλεση συγχρηματοδοτούμενων αρχαιολογικών έργων, για νέες προσλήψεις και ανανεώσεις συμβάσεων για αρχαιολογικά έργα και Μουσεία, αλλά και για την πρόσληψη 367 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων.

-Το υπουργείο Εργασίας ζητεί την πρόσληψη 16 ατόμων για τις ανάγκες του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Εύβοιας, Φθιώτιδας, κ.λπ.).

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για Τεχνικούς εγκαταστάσεων συστημάτων ασφάλειας στην Αλεξανδρούπολη
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων σε Εκπαιδευτήρια στην Θεσσαλονίκη
Μενού