Eπιστημονική Έρευνα : Ποιες ώρες της ημέρας, όταν δουλεύουμε κάνουμε κακό στην υγεία μας

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 124

ergasia (1)Δεν είναι είδηση πως όσοι ξυπνάμε κάθε πρωί για να πάμε στη δουλειά αισθανόμαστε λες και μας βασανίζουν. Η αλήθεια όμως είναι αυτή και επιβεβαιώνεται από τους επιστήμονες: η εργασία 9 με 5 κάνει κακό στην υγεία μας.

Στην πραγματικότητα η δουλειά πριν τις 10 μπορεί να οδηγήσει σε αρρώστιες, σύμφωνα με ακαδημαϊκό του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ολα, όπως υποστηρίζει ο Dr Paul Kelley, σχετίζονται με το ρολόι του σώματός μας, κάτι που σημαίνει πως βρίσκουμε δύσκολο να συγκεντρωθούμε μέχρι κάποια ώρα.

«Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα της κοινωνίας μας. Το προσωπικό θα πρέπει να ξεκινά τη δουλειά μετά τις 10 το πρωί», αναφέρει ο κ. Kelley και συνεχίζει:

«Συνήθως οι άνθρωποι στερούνται ύπνου. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους ρυθμούς μας εντός του 24ώρου. Δεν μπορεί κανείς να μάθει να σηκώνεται μια συγκεκριμένη ώρα. Το σώμα θα πρέπει να εναρμονιστεί με το φως του ήλιου».

«Είναι εξαιρετικά επιζήμιο για το σύστημα του σώματός μας, αλλά και για τις συναισθηματικές μας επιδόσεις», συμπληρώνει.

Οπως τονίζει, το συκώτι και η καρδιά μας έχουν διαφορετικά μοτίβα και εμείς με το να ξυπνάμε πολύ πρωί και να ξεκινήσουμε τη δουλειά μας τους ζητάμε να τα αλλάξουμε.

Πηγή: aftodioikisil.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΟΑΕΔ: Ξεκινάει το Εργαστήριο Ενεργοποίησης Κινητοποίησης Ανέργων
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στο Εργαστήριο Οδοντικής Τεχνολογίας Scandinavian Dental Group
Μενού