ΕΕ: Ποσό 2,3 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των Ελλήνων αγροτών

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 127

agrotesΤο ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ αναλογεί στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των ταμειακών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί, κυρίως του γαλακτοκομικού τομέα, από το πακέτο των 420 εκατ. ευρώ που αποφάσισε η ΕΕ.

Όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, το εν λόγω ποσό ανταποκρίνεται πλήρως στη συμμετοχή της ελληνικής ποσόστωσης στη συνολική ποσόστωση γάλακτος της ΕΕ, και αυτό παρά το γεγονός ότι οι τιμές των γαλακτοπαραγωγών στην Ελλάδα, που επίσης αποτέλεσαν κριτήριο κατανομής των πόρων, διατηρούνται σε επίπεδα έως και 50% υψηλότερα σε σχέση με άλλα κράτη μέλη. Για τη διανομή του παρέχεται ευελιξία, ώστε η στήριξη να είναι στοχευμένη και αποτελεσματική σε τομείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά και άμεσα προβλήματα.

Προς αύξηση της ρευστότητας, δίνεται, παράλληλα, δυνατότητα να καταβληθούν στους γεωργούς αυξημένες προκαταβολές των άμεσων ενισχύσεων έως και 70%, από 50% που ισχύει σήμερα, μάλιστα πριν πραγματοποιηθούν οι επιτόπιοι έλεγχοι.

«Στην Ελλάδα, οι γεωργοί καλούνται ακόμη να ξεπεράσουν τις σοβαρές δυσκολίες της τρέχουσας συγκυρίας, αλλά, πρωτίστως, χρειάζονται έναν πιο σταθερό ορίζοντα, μία μεσοπρόθεσμη προοπτική για να προγραμματίσουν τις επιλογές και επενδύσεις τους στην προσπάθεια της απαραίτητης παραγωγικής ανασυγκρότησης. Στο πλαίσιο αυτό οι αυξημένες προκαταβολές των άμεσων ενισχύσεων με ποσά που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ τονώνουν τη ρευστότητα και την οικονομική δραστηριότητα στην ύπαιθρο», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Μελάς.

Πηγή:www.e-typos.com

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αύξηση της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης για την Ελλάδα στα προγράμματα συνοχής
Προηγούμενο άρθρο
Eιδικό πρόγραμμα λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης για τις εκλογές
Μενού