Υπουργείο Πολιτισμού: 2.189 προσλήψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 124

arxaiologΆμεσα θα εκδοθούν προκηρύξεις από το Υπουργείο Πολιτισμού και τις εφορείες αρχαιοτήτων της χώρας, για 2.189 προσλήψεις με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για πληθώρα ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας ενός έτους.

Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, ενώ ορισμένες από τις δημοφιλείς ειδικότητες αφορούν ΠΕ Μηχανικούς, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Οικονομολόγους, ΤΕ Λογιστών, ΤΕ Πληροφορικής, ΔΕ Διοικητικών, ΔΕ Φυλάκων-Νυχτοφυλάκων, ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών και ΥΕ Καθαριστριών.

Σύμφωνα με το Εθνος η πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού θα γίνει με δύο τρόπους, καθώς 367 προσλήψεις θα γίνουν κατόπιν έγκρισης του ΑΣΕΠ και 1.822 προσλήψεις θα γίνουν βάσει του νόμου ν. 3812/2009 «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και άλλες διατάξεις», που δίνει τη δυνατότητα ανανέωσης στους ήδη εργαζόμενους με συμβάσεις, για το απαραίτητο διάστημα υλοποίησης του έργου που συμμετέχει.

Η δαπάνη που θα προκληθεί από την πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού θα καλυφθεί από πιστώσεις εντεταγμένων έργων ΕΣΠΑ, καθώς και από συγχρηματοδοτούμενα έργα τρίτων του υπουργείου Πολιτισμού.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ξεκινάνε άμεσα οι διαβουλεύσεις για ομαδικές απολύσεις και συλλογικές διαπραγματεύσεις
Προηγούμενο άρθρο
Δήμος Νευροκοπίου: 5 προσλήψεις
Μενού