Την απόσυρση της κατάργηση επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας ζητά το ΤΕΕ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 122

ImageHandlerΝα απαιτήσουν την απόσυρση διάταξης, που προβλέπει την κατάργηση της ρύθμισης για την υπαγωγή των μηχανικών σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία στο ΤΣΜΕΔΕ, ζητά από τους βουλευτές όλων των κομμάτων με ψηφισμα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας .

Στην ίδια διάταξη, η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε το περασμένο Σάββατο, προβλέπεται ακόμη -όπως υπογραμμίζει το ΤΕΕ/ΤΚΜ- η “εξαφάνιση” των βοηθητικών ρυθμίσεων για όσους επρόκειτο να βγουν στη σύνταξη.

“Οι διατάξεις αυτές θίγουν άμεσα τη βιωσιμότητα του ΤΣΜΕΔΕ και επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στους χιλιάδες μηχανικούς που δίνουν καθημερινή μάχη για την επιβίωσή τους. Αυτούς τους μηχανικούς που έσπευσαν να πληρώσουν -πολλοί με δανεικά- τις εισφορές για το πρώτο εξάμηνο, δεδομένου ότι ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της ρύθμισης σε ισχύ” τονίζεται στο ψήφισμα. Κατά το ΤΕΕ/ΤΚΜ, το ΤΣΜΕΔΕ είναι ένα υγιές ταμείο, βιώσιμο και πλεονασματικό, που δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

“Αντί να μειωθούν οι εισφορές προκειμένου να αυξηθεί η εισπραξιμότητα και τα συνολικά έσοδα του ταμείου, επιλέγεται η αύξηση των εισφορών. Αυτή η αύξηση θα επιφέρει μείωση των εσόδων, όπως έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν και το μόνο που θα πετύχει είναι περαιτέρω ανεργία στον κλάδο των μηχανικών και επιβάρυνση του ταμείου. Άλλοθι για άγνοια του θέματος από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπάρχει.

Τη Δευτέρα (12/10) το ΕΤΑΑ έδωσε στη δημοσιότητα, επείγον έγγραφο με το οποίο ενημέρωνε από την προηγούμενη εβδομάδα (8/10), τους συναρμόδιους υπουργούς εισηγητές” επισημαίνεται.

Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται, τέλος, ότι η ίδια η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί προσχηματική, αφού ξεκίνησε ημέρα Σάββατο 10 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε μόλις στις 9 το πρωί της Δευτέρας.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΟΑΕΔ: Μετατίθεται η ημερομηνία έναρξης υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στο ΤΕΙ Αθήνας
Μενού