Πως κατανέμονται οι 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία μέχρι τέλος του 2015

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 132

newego-LARGE-t-1101-54284775Προσλήψεις στο χώρο της Υγείας δρομολογούνται το αμέσως επόμενο διάστημα. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν πραγματοποιηθεί 2.500 προσλήψεις σε φορείς του υπουργείου Υγεία. Τις επόμενες μέρες ξεκινάει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην πρώτη προκήρυξη για 226 μόνιμες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ(δειτε ολοκληρη την προκηρυξη εδω). Πρόκειται για την προκήρυξη 4Κ/2015 μέσω της οποίας θα καλυφθούν θέσεις για νοσηλευτικό, διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό σε νοσοκομεία όλης της χώρας από τις κατηγορίες ΠΕ και ΥΕ.

Στα μέσα Νοεμβρίου θα ακολουθήσει συμφωνα με πληροφορίες του e-dimosio.gr και δεύτερη προκήρυξη 5Κ/2015, 800 θέσεων για τις κατηγορίες ΔΕ και ΤΕ. Οι δυο αυτές προκηρύξεις θα διενεργηθούν με το σύστημα των μορίων.

Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες ώστε να προκηρυχθούν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, 500 θέσεις (100 γιατροί+ 400 νοσηλευτές) με στόχο αφενός να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα και αφετέρου να ανοίξουν κλειστά κρεβάτια στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας.

Οι υπόλοιπες 1.000 προσλήψεις που απομένουν θα διανεμηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, αναλόγως των αναγκών του συστήματος υγείας, προκειμένου να καλυφθούν κρίσιμα κενά στον ιατρικό τομέα, που έχει αφήσει πίσω της η συρρίκνωση των δομών Υγείας την τελευταία πενταετία.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Τσουκαλάς έχει αναλάβει να «τρέξει» και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλο το δημόσιο για την κάλυψη επειγουσών αναγκών, όπως 400 θέσεων σε ασφαλιστικά ταμεία. Τέλος την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η έγκριση 1500 θέσεων οι οποίες θα καλυφθούν είτε με νέες προκηρύξεις ,είτε από παλαιούς επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και εφόσον οι τελευταίοι αποδεχθούν τις θέσεις αλλά τον τόπο της υπηρεσίας που θα τους προταθεί.

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
175 προσλήψεις εποχικών για οκτώ μήνες στην ΕΥΔΑΠ
Προηγούμενο άρθρο
Σύνδεση αποδείξεων με εισφορά υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων – Δηλώσεις υφυπουργού Εργασίας
Μενού