Μέσα στο 2015 η προκήρυξη του διαγωνισμού κατάταξης Λιμενοφυλάκων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 117

231141725Έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχει γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού κατάταξης Λιμενοφυλάκων. Γιαυτό δεσμεύτηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας σε συνάντηση που είχε την Τρίτη με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Σαϊτάκη στην οποία συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους λιμενικούς.

Σχετικά με τις προσλήψεις ο κ. Δρίτσας φέρεται να είπε στους αξιωματικούς του ΛΣ ότι θα υπάρξει άμεσα επίσπευση των διαδικασιών για τον διαγωνισμό κατάταξης 49 δοκίμων λιμενοφυλάκων(ανδρών – γυναικών), κάτι που είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2014 και μέχρι σήμερα έχει μείνει σε εκκρεμότητα. Ο υπουργός σημείωσε πως ο διαγωνισμός αναμένεται να γίνει έως το τέλος του έτους.

Δειτε εδω τα κριτήρια και τα προσόντα για τους Λιμενοφύλακες

Σχετικά με τις προσλήψεις, ενημέρωσε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αξιωματικών ότι προχωρεί η διαδικασία για την κατάταξη των επιλαχόντων διαγωνισμών αξιωματικών και υπαξιωματικών έτους 2014 καθώς για την προκήρυξη του διαγωνισμού κατάταξης Λιμενοφυλάκων, εντός του τρέχοντος έτους.

Επίσης ανακοίνωσε ότι δόθηκε εντολή συγκρότησης επιτροπής και με τη συμμετοχή των συνδικαλιστών, για την επεξεργασία και προώθηση προεδρικού διατάγματος περί μεταθέσεων, η οποία σε καθορισμένο, σύντομο χρόνο θα παραδώσει τα αποτελέσματα των εργασιών της. Περαιτέρω θα ακολουθήσουν τα προεδρικά διατάγματα περί οδοιπορικών εξόδων, κρίσεων και προαγωγών, κατόπιν βεβαίως και της αναγκαίας διαβούλευσης.

Επιπροσθέτως σε ότι αφορά στην προώθηση των θεμάτων που του είχαν θέσει υπόψη σε υπόμνημά στις 25 Φεβρουαρίου ο κ. Δρίτσας, επανέλαβε ότι αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες για τη σύνταξη και προώθηση πολυνομοσχεδίου στο οποίο θα συμπεριληφθεί η πλειονότητα των προτάσεών.

Από την πλευρά της η ΠΕΑΛΣ εξέφρασε ικανοποίηση για τις δεσμεύσεις του υπουργού και δήλωσε ότι αναμένει την υλοποίησή τους.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μενού