ΑΣΕΠ: Δείτε τα 3 στάδια του διαγωνισμού 1Γ/2015 για 32 μόνιμους στην ΥΠΑ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 128

epaggelmata1Γραπτός διαγωνισμός για 32 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας μέσω ΑΣΕΠ – Αιτήσεις από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου

Ξεκινάει στις 20 Νοεμβρίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για 32 μόνιμους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Η προκήρυξη προβλέπει γραπτό διαγωνισμό για όσους έχουν τα απαραίτητα προσόντα. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Ελληνες πολίτες, να έχουν γεννηθεί από το έτος 1985 έως και το έτος 1994, να έχουν την υγεία που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, να μην έχουν κώλυμα διορισμού, να διαθέτουν πιστοποιητικό Υγείας Γ’ Κατηγορίας, να κατέχουν τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών. Οι άνδρες μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.

Στάδια διαγωνισμού
Οι υποψήφιοι θα διαγωνισθούν σε τρία στάδια. Τα Α’ και Β’ στάδια θα διεξαχθούν με γραπτή δοκιμασία και το Γ’ στάδιο με προφορική εξέταση ορθοφωνίας.

Α’ στάδιο: «ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ» (συντελεστής βαρύτητας 1).
Περιλαμβάνει γραπτή δοκιμασία, στο πλαίσιο της οποίας, πέρα από τη γνώση και την ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας, θα εξετασθεί και η ικανότητα κατανόησης γραπτού λόγου μέσα από ερωτήσεις σχετικές με κείμενο ή κείμενα που θα δοθούν στους υποψηφίους. Οι υποψήφιοι που θα λάβουν στο Α’ στάδιο βαθμολογία μεγαλύτερη ή ίση της βάσης βαθμολογίας [πενήντα πέντε (55) μονάδες] δύνανται να συμμετάσχουν στο Β’ στάδιο της γραπτής διαδικασίας. Οι υποψήφιοι που θα λάβουν και στο Β’ στάδιο βαθμολογία μεγαλύτερη ή ίση της βάσης βαθμολογίας [πενήντα πέντε (55) μονάδες] κατατάσσονται σε πίνακες κατάταξης βάσει του βαθμού της γραπτής εξέτασης προστιθεμένων και των προσαυξήσεων.

Β’ στάδιο: «ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» (συντελεστής βαρύτητας 2). Περιλαμβάνει γραπτή δοκιμασία για την αξιολόγηση των απαραίτητων ικανοτήτων και γνώσεων για την άσκηση των καθηκόντων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που περιλαμβάνει: μνήμη, προσοχή – συγκέντρωση, αντίληψη χώρου, χρόνου και προσανατολισμού, εγρήγορση, αντίληψη και κατανόηση οπτικών και ακουστικών πληροφοριών τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα, την αίσθηση του ελληνικού και του ευρωπαϊκού γεωγραφικού χώρου και τη χρήση γεωγραφικών συντεταγμένων.

Γ’ στάδιο: «ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΡΘΟΦΩΝΙΑΣ»
Η εξέταση ορθοφωνίας θα γίνει από ειδική επιτροπή για τη διαπίστωση της ικανότητας των υποψηφίων, σε σχέση με την άρθρωση του λόγου και τη μεταφορά μηνυμάτων στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Η επίδοση στην εξέταση αυτή κρίνεται ως «επιτυχής» ή «μη επιτυχής».

Aναλυτικά ολη η προκήρυξη εδω

πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αιτησεις για 94 προσλήψεις στη ΔΕΗ
Προηγούμενο άρθρο
1.608 θέσεις μονίμων και εποχικών στο Δημόσιο έως το τέλος του έτους
Μενού