Αναζητείται ρύθμιση για τα ανείσπρακτα ενοίκια

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 128

dimosio_misthoi_aftodioikisiΝομοθετική ρύθμιση φορολόγησης εισοδημάτων από ενοίκια κατά τον χρόνο που πραγματικά εισπράττονται επιδιώκει να περάσει το υπουργείο Οικονομικών μετά την κατάργηση της δυνατότητας εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με Τα Νέα, σχετικές προτάσεις έχουν τεθεί στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αλλά θεωρείται δύσκολο να περάσουν. Για να μη φορολογηθούν ιδιοκτήτες ακινήτων για ενοίκια που δεν εισέπραξαν απαιτείται τροποποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Με διατάξεις του έχει τεθεί γενικός κανόνας για τη φορολόγηση κάθε μορφής εισοδημάτων με βάση το σύστημα της δεδουλευμένης βάσης, δηλαδή κατά τον χρόνο όπου ο δικαιούχος απέκτησε το δικαίωμα είσπραξης του εισοδήματος.

Σε εκκρεμότητα παραμένει άλλωστε και η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης εισοδημάτων από ενοίκια (από το 11% στο 13% και από το 33% στο 35%) και το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει νέα κλίμακα με περισσότερους συντελεστές που θα οδηγεί σε αύξηση εσόδων κατά 200 εκατ. ευρώ όπως προβλέπει το Μνημόνιο.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μενού