Πότε θα καταβληθούν προνοιακά επιδόματα και επίδομα θέρμανσης

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 125

images (11)Με τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι τον Οκτώβριο περιορίστηκε η «τρύπα» στα έσοδα του Προϋπολογισμού κυρίως λόγω ΕΝΦΙΑ, το κράτος φαίνεται πως είναι σε θέση να πληρώσει υποχρεώσεις και επιδόματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις εφορίες τον περασμένο μήνα ξεπεράστηκε ο στόχος κατά 190 εκατ. ευρώ και σε συνδυασμό με τη σχετικά περιορισμένη αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών -περίπου 600 εκατ., έναντι 1,5 δισ. τον Σεπτέμβριο- επιβεβαιώνεται η αίσθηση ότι η σχέση του Ελληνα με το… κεραμίδι του είναι πολυ ισχυρή.

Επιπλέον η καταβολή του αυξημένου ΦΠΑ από επιχειρήσεις και επαγγελματίες, φαίνεται πως αύξησαν κατά πολύ τα έσοδα με αποτέλεσμα το υπουργείο Οικονομικών, αν και δεν έχει λάβει ακόμα τη δόση των 2 δισ., να έχει εξασφαλίσει τα χρήματα για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και να καλύψει εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με επιδόματα και πληρωμές προς τρίτους.

Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών την ερχόμενη Παρασκευή θα πληρώσει περίπου 30 εκατ. ευρώ σε 250.000 δικαιούχους επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης που έχουν υποβάλει αιτήσεις από πέρυσι και μέχρι στιγμής είτε έχουν εισπράξει μέρος του επιδόματος είτε τίποτα. Η τελευταί δόση του περυσινού επιδόματος πρόκειται να ανέλθει γύρω στα 120 ευρώ.

Παράλληλα την περασμένη Δευτέρα μεταφέρθηκαν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης 109.029.404 ευρώ για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου. Αυτά αφορούν σε 170.000 οικογένειες και θα χρειαστούν 7-8 ημέρες για να μεταφερθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Άρα η όλη διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί ως τις 20 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, τα χρήματα για τα προνοιακά επιδόματα έχουν σταλεί και θα καταβληθούν κανονικά.

πηγή: e-dimosio.gr

Μενού