«Ναρκοπέδιο» το νέο μισθολόγιο – Σε τι επιμένουν οι δανειστές και τι λέει η ελληνική πλευρά

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 154

dimosio_misthoi_aftodioikisiΜε ναρκοπέδιο μοιάζει το νέο μισθολόγιο, καθώς ενώ η ελληνική πλευρά δεν συζητά μειώσεις στους εισαγωγικούς μισθούς, οι δανειστές επιμένουν ότι η δομή του μισθολογίου είναι παντελώς στρεβλή και απαιτούν να πριμοδοτηθούν οι θέσεις ευθύνης και τα υψηλότερα βαθμολογικά κλιμάκια με αντίστοιχες μειώσεις για τους νεοεισερχόμενους και τους υπαλλήλους χαμηλών εκπαιδευτικών προσόντων.  Η κυβέρνηση από την πλευρά της υποστηρίζει ότι το ενιαίο μισθολόγιο πρέπει να είναι δημοσιονομικά ουδέτερο αλλά σε βάθος χρόνου να συνεισφέρει στην περαιτέρω μείωση του κόστους του ελληνικού Δημοσίου. Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, το ν/σ αναμένεται να κατατεθεί εντός του Δεκεμβρίου, προκειμένου να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2016.

Όσο για την κατάργηση των αποκαλούμενων προσωπικών διαφορών, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι περιμένουν με το δάκτυλο στη σκανδάλη. Το κερασάκι στην τούρτα, σύμφωνα με το iefimerida.gr, είναι η υποχρέωση αλλαγών και στα ειδικά μισθολόγια ήτοι σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς του ΕΣΥ, παρά τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των μειώσεων του 2012.

Σχετικά με το νέο μισθολόγιο κατά τη διάρκεια συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Χριστόφορου Βερναρδάκη με την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεν υπήρξαν ουσιαστικές διευκρινήσεις αλλά αποδέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός το αίτημα για νομοθετική ρύθμιση που θα διατηρεί την υπερβάλλουσα μείωση σε όσους υπαλλήλους μετατάχθηκαν ή συμμετείχαν στην ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα και σε όσους επαναπροσλήφθηκαν μετά τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα γίνει νέα συνάντηση αποκλειστικά για το νέο μισθολόγιο.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας σε Facebook, Twitter, LinkedIn – Πού μπορείτε να κάνετε αιτήσεις
Προηγούμενο άρθρο
Θέση Εργασίας για Ψυχολόγο σε ΜΚΟ στο Μαρούσι Αττικής
Μενού