Συντάξεις: Οι κρυφές παγίδες στα νέα όρια ηλικίας – Για ποιους έρχονται οι πιο μεγάλες ανατροπές

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 136

newego_LARGE_t_1101_54347128Ανατροπές-σοκ με αυξημένες περικοπές στις πρόωρες συντάξεις, έξτρα μειώσεις αποδοχών κατά 10% ακόμη και σε όσους αποχωρούν στα 62 με μειωμένη σύνταξη, με αυξήσεις ορίων ηλικίας από το 50ό έτος στο 67ο, δηλαδή ως και 17 χρόνια επιπλέον εργασίας, ακόμη και για κατηγορίες ασφαλισμένων όπως ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές, οι οποίοι έχουν παρόμοιο καθεστώς συνταξιοδότησης με αυτό των «βαρέων», και με μπλόκο στην έκδοση επικουρικής σύνταξης κρύβει η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για την εφαρμογή του νόμου 4336/15 με τον οποίο προβλέφθηκαν οι νέες ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης για όλους τους ασφαλισμένους.

Η μεγαλύτερη ανατροπή, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, έρχεται στις πρόωρες συντάξεις, καθώς η νέα ποινή 10% που θα μπαίνει μετά τη μείωση της σύνταξης θα επιβάλλεται και σε όσους αποχωρούν για σύνταξη γήρατος με 4.500 ημέρες ασφάλισης στο 62ο έτος και θα μένει μέχρι τα 67. Ένας ασφαλισμένος που θα έπαιρνε 390 ευρώ μειωμένη σύνταξη στα 62, τώρα θα πάρει 350 ευρώ! Και στα 67 θα πάρει 390 ευρώ! Παγίδες κρύβονται και για τις γυναίκες, κυρίως τις μητέρες, γιατί ακόμη και αν είχαν την ηλικία για να πάρουν μειωμένη σύνταξη πριν από το νέο νόμο και αποχωρούν μετά το νόμο, θα έχουν μεγαλύτερη μείωση σύνταξης.

 

Δείτε επίσης: Τι προβλέπει διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (πίνακες)

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μενού