Προνοιακό επίδομα για τους παλινοστούντες από Ιανουάριο

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 130

euro2Την καταβολή του προνοιακού επιδόματος προς τους παλινοστούντες ομογενείς από την 1η Ιανουαρίου 2016 ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς. Η σχετική ρύθμιση θα ενταχθεί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Έχουμε ήδη εγγράψει 62 εκατ. ευρώ στον Προϋπολογισμό στην κατεύθυνση της προσθήκης του προνοιακού επιδόματος, περίπου με τα χαρακτηριστικά που είχε στο ν. 4331/ 2015 για τους ανασφάλιστους υπερήλικες», τόνισε ο υπουργός Εργασίας επισημαίνοντας ότι ο μεγάλος κορμός όλων αυτών που θα το πάρουν θα είναι ομογενείς συμπατριώτες από την Βόρειο Ήπειρο ή τον Πόντο.

Μετά από ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι η καταβολή του προνοιακού επιδόματος θα είναι «από την 1/1/2016, προφανώς», ενώ «προβλέπουμε μία διαδικασία για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων και δικαιολογητικών». «Σε ότι αφορά το ποσό του επιδόματος, θα προσπαθήσουμε να είναι το ύψος του ποσού όσο το δυνατόν ψηλότερα και ο στόχος μας είναι να καλύψουμε βασικές ανάγκες», είπε ο Γ. Κατρούγκαλος.

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Nέο μισθολόγιο: Αυξήσεις έως 60 ευρώ για το 55% των δημοσίων υπαλλήλων
Προηγούμενο άρθρο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναρτήθηκαν τα δικαιώματα για τις επιδοτήσεις
Μενού