Θέσεις Εργασίας για Υπεύθυνους Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στην Αττική

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 130

ergasiaΤο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο κοινωφελούς χαρακτήρα με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό σκοπό. Είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Ν.Π.Ι.Δ. με πολιτιστικούς σκοπούς (ΦΕΚ 1401/22-10-01). Σκοπός του Σωματείου “Ελληνικό Παιδικό Μουσείο” είναι να βοηθήσει τα παιδιά, από τη προσχολική τους ηλικία, να αναπτύξουν όλο τους το δυναμικό, ώστε να γίνουν πολίτες, οι οποίοι με σεβασμό για την ατομικότητά τους θα αποκτήσουν κοινωνική συνείδηση και την αίσθηση της ανάγκης να συμβάλλουν στη κοινότητα που ζούν.

Ο σκοπός απευθύνεται σε όλα τα παιδιά χωρίς εξαίρεση, στις οικογένειες, στη σχολική κοινότητα και σε όσους ενδιαφέρονται για την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών ή σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με αυτά.

Ο σκοπός του Σωματείου θα επιτευχθεί ενδεικτικά :

α. με την ίδρυση και δhιατήρηση Παιδικών Μουσείων.
β. με την ανάπτυξη συλλογών, εκθεμάτων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μέσω των οποίων, τα παιδιά, θα προάγουν και θα κατανοούν στοιχεία του πολιτισμού, της ιστορίας, της τέχνης, της επιστήμης, του φυσικού και τεχνητού περιβάλλοντος και των ανθρωπίνων σχέσεων.
γ. με την εκπαίδευση ενηλίκων,
δ. με τη συνεργασία ενός επιστημονικού προσωπικού πολλαπλών ειδικοτήτων.
ε. με την ενημέρωση του κοινού,
στ. με τη συνεχή επαφή και ανταλλαγή ιδεών με μουσεία, διεθνείς οργανισμούς, κυβερνητικούς και μη, δίκτυα στο εσωτερικό και εξωτερικό.
ζ. με τη διαρκή έρευνα, εκπόνηση και έκδοση μελετών σχετικών με τις δραστηριότητες του Σωματείου.
η. με την ανάπτυξη και λειτουργία εθελοντικού προγράμματος.
θ. με την υποστήριξη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη συναφών προσπαθειών.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο αναζητεί: Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. “Περισσότερες πληροφορίες – Αίτηση

Πηγή: career.duth.gr

Μενού