Μειώσεις στους μισθούς όλων των εργαζομένων λόγω νέου Ασφαλιστικού – Δείτε πόσα θα χάνετε κάθε μήνα – Τι αλλάζει για τους συνταξιούχους

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 134

meioseis_misthonΓια να αποφύγει τις περικοπές στις κύριες συντάξεις οι οποίες μπορεί να ξεπεράσουν και το 10% για τα ποσά άνω των 1.000 ευρώ η κυβέρνηση έριξε στο τραπέζι το… ισοδύναμο της αύξησης των εισφορών. Το μάρμαρο θα το πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι. Ενώ η αύξηση κατά 2% των ασφαλιστικών εισφορών θα επιβαρύνει κυρίως τους εργοδότες θα αφαιρέσει από το μισθό όλων ένα 0,5% που σημαίνει μειώσεις, έστω και μικρές, κάθε μήνα στις αποδοχές.

Δείτε εδώ: Πόσο μειώνονται (και) οι μισθοί από την αύξηση των εισφορών (πίνακας)

Παράλληλα, φαίνεται πως η κυβέρνηση υποχωρεί στο θέμα των επικουρικών που θα μειωθούν από 6% ως και 12% στα ποσά άνω των 120 ευρώ, υποχωρεί στο θέμα των εφάπαξ που θα μειωθούν κατά 10%, αλλά και στο θέμα του μερίσματος του Δημοσίου που θα κουρευτεί από 10 ως και 40%. Και όλα αυτά με το έλλειμμα του ΙΚΑ να είναι κοντά στα 2 δισ. ευρώ και τους δανειστές να πιέζουν και για τις κύριες συντάξεις.

Σήμερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος έχει κρίσιμο ραντεβού με τους δανειστές όπου θα κριθούν όλα τα παραπάνω. Μάλιστα δεν έχει κλείσει τίποτε σε ό,τι αφορά στις κύριες συντάξεις καθώς οι δανειστές επιμένουν σε ποσοστό αναπλήρωσης κοντά στο 55% ή και χαμηλότερα και μάλιστα με αυτόματη εφαρμογή του νέου υπολογισμού των συντάξεων από το 2016, κάτι που θα σημάνει σημαντικές μειώσεις και στα ποσά των κύριων συντάξεων, με σημαντικές μειώσεις στο καθαρό ποσό για όλους. Παράλληλα στο κόκκινο είναι και οι 180.000 συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ που εισπράττουν 220 ευρώ εξτρά κρατική παροχή την οποία οι δανειστές ζητούν να κοπεί άμεσα.

 Πηγή: aftodioikisi.gr

Μενού