Όλα ανοιχτά για το ασφαλιστικό – Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Κατρούγκαλου, θεσμών – Μάχη για όρια ηλικίας, εισφορές

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 102

eforia_fpaΤην αύξηση από τα 15 στα 20 χρόνια για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος επανέφεραν σήμερα οι δανειστές, στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης  με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο

Με τον τρόπο αυτό, επαναφέρουν την συμφωνία που είχε γίνει κατά την διαπραγμάτευση του ασφαλιστικού με την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δηλαδή την κατοχύρωση σύνταξης με 6.000 ένσημα αντί των 4.500 που είναι σήμερα, θέτοντας μάλιστα ως επιχείρημα ότι τα 15 χρόνια μπορούν να αποτελέσουν αντικίνητρο για την συνέχιση της ασφάλισης των εργαζομένων.

Ένα δεύτερο θέμα που τέθηκε στον κ. Κατρούγκαλο, είναι η σύνδεση της καταβολής της εθνικής σύνταξης με εισοδηματικά κριτήρια. Ωστόσο, όπως γράφει το enikonomia.gr, κατά την σημερινή συνάντηση, δεν τέθηκε το θέμα του ενιαίου ποσοστού αναπλήρωσης, που για την Κυβέρνηση θα πρέπει να είναι κοντά στο 65% του μισθού και κατά τους δανειστές δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 55%.

Η σημερινή συνάντηση ήταν εκτός γραμμής, αφού το ασφαλιστικό δεν περιλαμβάνεται στην λίστα με τα 13 προαπαιτούμενα που θα πρέπει να κλείσουν τις επόμενες μέρες. Ωστόσο θα είναι το αντικείμενο σε ένα από τα πρώτα ραντεβού της αξιολόγησης του προγράμματος, που θα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Αποχωρώντας από την συνάντηση ο υπουργός Εργασίας είπε ότι διευκρινίστηκε στις λεπτομέρειές της η πρόταση της Κυβέρνησης και τέθηκε ξανά από την ελληνική πλευρά το θέμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, ούτως ώστε να αποφευχθούν μεγάλες μειώσεις στις κύριες συντάξεις.  Ωστόσο οι εκπρόσωποι των δανειστών επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν.

«Για εμάς ισχύει η δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι θα προστατευτούν οι κύριες συντάξεις και ότι θα έχουμε τελικά μια δίκαιη μεταρρύθμιση» είπε φεύγοντας ο κ. Κατρούγκαλος

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Έρχεται το «μπόνους παραγωγικότητας» στο Δημόσιο – Ποιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν με μείωση μισθού
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων στην Ελλάδα
Μενού