Ποιες προσλήψεις «ξεπαγώνουν» στους δήμους – Προς αναθεώρηση το θεσμικό πλαίσιο των ΟΤΑ (νομοσχέδιο)

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 161

epanaproslipseis-dimosio-prosopiko-ypalliloi«Tέλος» στον πάγο των προσλήψεων στους δήμους βάζει το νέο νομοσχέδιο, για ορισμένες κατηγορίες, αν και γενικά οι προσλήψεις και οι διορισμοί τακτικού προσωπικού των κατηγοριών Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού και των ΝΠΙΔ αυτών αναστέλλονται έως 31/12/2016, πλην των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα. .

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 13 του νομοσχεδίου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», τονίζεται ότι εξαιρούνται της αναστολής προσλήψεων και διορισμών και επιτρέπονται οι διορισμοί τακτικού προσωπικού των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ, όλων των κλάδων καθώς και των κλάδων ΔΕ χειριστών μηχανημάτων έργων σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ.

Επίσης, εξαιρείται από την αναστολή και τους περιορισμούς των προσλήψεων και διορισμών όλων των κλάδων των ειδικοτήτων των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ, σε νησιωτικούς ΟΤΑ Α’ βαθμού.

proslipseis_ota_exaireseis_aftodioikisi

Επιπρόσθετα, στο άρθρο 10 τονίζεται ότι συστήνεται Επιτροπή για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δείτε την αιτιολογική έκθεση, ΕΔΩ

Δείτε αναλυτικά το νομοσχέδιο (άρθρα 10 & 13), ΕΔΩ.

Δείτε την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ΕΔΩ.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Προηγούμενο άρθρο
Κοινωφελής: Ποια είναι τα τρία σημεία που αλλάζουν με το πολυνομοσχέδιο (έγγραφα)
Μενού