Κίνητρα για την χρήση «πλαστικού χρήματος» εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 128

oik-300x187Διαφορετικό ποσοστό δαπανών, ανάλογα με το εισόδημα τους, θα πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι με τη χρήση πλαστικού χρήματος προκειμένου να χτίζουν το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος. Αυτό θα προβλέπει η ρύθμιση που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για τη σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με το ύψος των δαπανών που θα κάνουν οι φορολογούμενοι με τη χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών.

Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι το σχέδιο που επεξεργάζεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προβλέπει τη θέσπιση κλίμακας με διαφορετικά ποσοστά δαπανών ανά εισοδηματική κατηγορία που θα πρέπει να γίνονται με χρήση κάρτας. Μάλιστα εξετάζεται να δοθεί κίνητρο προκειμένου οι φορολογούμενοι να χρησιμοποιούν για όσο το δυνατόν περισσότερες δαπάνες τους τις κάρτες. Ειδικότερα εξετάζεται το νέο σύστημα να προβλέπει ότι οι φορολογούμενοι που για το 70-80% των δαπανών τους θα χρησιμοποιούν κάρτες να δικαιούνται υψηλότερο αφορολόγητο ποσό.

Οι νέες ρυθμίσεις αναμένεται να προωθηθούν στη Βουλή από το νέο έτος. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεννόηση με τις τράπεζες προκειμένου να μειώσουν τις χρεώσεις που επιβάλουν στους επαγγελματίες και τα καταστήματα για τον τζίρο που πραγματοποιούν μέσω καρτών προκειμένου να ενθαρρυνθεί η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στις πληρωμές.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Country Director at International Medical Corps (Greece)
Προηγούμενο άρθρο
Το τελικό κείμενο του νόμου για το νέο μισθολόγιο – Τι αλλαγές περιλαμβάνει σε σχέση με το αρχικό για υπερωρίες, αξιολόγηση, αποσπάσεις (έγγραφα)
Μενού