Μαρία Καραμεσίνη: Αυτά είναι τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που έρχονται για τους ανέργους μέχρι το τέλος Ιανουαρίου (βίντεο)

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 136

karamesini_oaed_dioikisiΕυκαιρίες για απασχόληση σε 36.000 εγγεγραμμένους ανέργους δίνονται μέσω δύο νέων προγραμμάτων του υπουργείου Εργασίας, που μπαίνουν σε εφαρμογή από τον ΟΑΕΔ, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Όπως είπε η διοικητής του οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη στην Κοινωνία Ώρα Mega, το πρώτο πρόγραμμα αφορά σε 10.000 ανέργους άνω των 50 ετών και προβλέπει την επιχορήγηση των επιχειρήσεων κατά 50% του μισθολογικού κόστους, για 18 και 30 μήνες, με την προϋπόθεση ότι κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας στην επιχείρηση.

Επιπλέον, “τρέχουν” προγράμματα για 18.000 νέους ανέργους, ενώ τον Φεβρουάριο αναμένεται να ξεκινήσει και ένα πρόγραμμα για 8.000 άτομα. Το πρώτο πρόγραμμα αφορά σε νέους ηλικίας 18-24 ετών που έχουν τελειώσει γυμνάσιο ή γενικό λύκειο, το δεύτερο νέους που έχουν τελειώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και δεν έχουν κάνει πρακτική εξάσκηση και το τρίτο νέους ηλικίας 25-29 ετών, απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως τόνισε η κ. Καραμεσίνη, αυτή τη στιγμή είναι εγγεγραμμένα στον ΟΑΕΔ 1.050.000 άτομα, από τα οποία τα 845.000 αναζητούν εργασία. Επίδομα ανεργίας λαμβάνει το 10% των εγγραμμένων.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προνοιακά επιδόματα ύψους 111 εκατ. ευρώ καταβάλλονται στους δήμους – Δείτε αναλυτικά την κατανομή (έγγραφο & λίστα)
Προηγούμενο άρθρο
Διαμορφώνονται συνταξιούχοι «δύο ταχυτήτων» – Μεγάλοι χαμένοι οι αγρότες – Τι γίνεται με τις εισφορές
Μενού