Γιατροί, Νοσηλευτές, Διερμηνείς για τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα»

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 139

Γιατροί-χωρίς-σύνοραΗ επείγουσα παρέμβαση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στα Νησιά Βορείου και Νοτιοανατολικού Αιγαίου και στην Ειδομένη έχει άμεση ανάγκη για Γιατρούς, Νοσηλευτές, Διερμηνείς αλλά και πολλές άλλες ειδικότητες.

Το 2015 έχουν ήδη φτάσει στα ελληνικά νησιά 802.786 άνθρωποι ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για το 2014 ήταν μόλις 43.500.  Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσφέρουμε ιατρική φροντίδα και διανέμουμε είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη Λέσβο, την Σάμο, τα Δωδεκάνησα, την Αθήνα ή συγκεντρώνονται στα σύνορα με την ΠΓΔΜ για να φύγουν από τη χώρα.

Στα Δωδεκάνησα: Από τον Μάρτιο, με κινητές ιατρικές μονάδες, παρέχουμε ιατρική φροντίδα στην Κω και στα άλλα νησιά όπου φτάνει το 20% των προσφύγων και μεταναστών και όπου δεν υπάρχει οργανωμένη Υπηρεσία Υποδοχής (και κατ’ επέκταση καμία δυνατότητα πρόσβασης σε στέγαση, σίτιση, ιατρική υποστήριξη και εγκαταστάσεις υγιεινής).

Στη Λέσβο: Από τον Ιούλιο, με κινητές ιατρικές μονάδες, προσφέρουμε υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, διανέμουμε κιτ με είδη πρώτης ανάγκης και βελτιώνουμε την παροχή νερού και τις εγκαταστάσεις υγιεινής στους καταυλισμούς στο Καρά Τεπέ και στη Μόρια. Παρέχουμε υπηρεσίες μεταφοράς με λεωφορεία, προκειμένου οι άνθρωποι που φτάνουν στο νησί (ποσοστό που ξεπερνά το 50% των αφίξεων στην χώρα) να μην χρειάζεται να περπατήσουν 65 χλμ μέχρι τα κέντρα καταγραφής.

Στην Ειδομένη, Βόρεια Ελλάδα:

Με κινητές ιατρικές μονάδες, παρέχουμε ιατρική φροντίδα στους ανθρώπους που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις, στήσαμε έναν καταυλισμό ολιγόωρης παραμονής και τοποθετήσαμε εγκαταστάσεις υγιεινής και παροχής νερού κατά μήκος των συνόρων.

Στην Αθήνα, προσφέρουμε ιατρική περίθαλψη, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και νομική βοήθεια σε πρόσφυγες που έχουν υποστεί βασανιστήρια.

Δες τις ανάγκες σε προσωπικό και κάνε αιτηση εδω

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Στη δημοσιότητα ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ για το 2016
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
Μενού