Πώς θα γίνουν 11.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ στα σχολεία

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 129

teacher-and-blackboard-ba-014Με νέο διαγωνισμό που θα γίνει μέσα στο 2016 θα καλυφθούν 10.000 θέσεις εκπαιδευτικών στασχολεία όλης της χώρας.Χωρίς γραπτές εξετάσεις, αλλά με ειδικά κριτήρια θα πραγματοποιηθεί ο φετινός διαγωνισμός των εκπαιδευτικών, που θα περιλαμβάνει 10.000 προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 1.500 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οπως ειχαμε γραψει στο e-dimosio, o διαγωνισμός θα γίνει υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και θα στηρίζεται στο σύστημα μοριοδότησης που θα περιλαμβάνει την προϋπηρεσία, την επιτυχία σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ, τα πτυχία-μεταπτυχιακά, τις γλώσσες, τις ειδικεύσεις (παιδαγωγική επάρκεια) και την οικογενειακή κατάσταση. Το πιθανότερο σενάριο είναι οι προσλήψεις να γίνουν πριν το καλοκαιρι-ιδανικά μέσα στην άνοιξη του 2016, για να προσλάβουν να έχουν διοριστεί οι εκπαιδευτικοί έως τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση που θα ορίζει τον νέο τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών και τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες θα γίνει η μοριοδότησή τους μέσω του ΑΣΕΠ.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
290 προσλήψεις εποχικού προσωπικού σε δήμους, νοσοκομεία, φεστιβάλ (δειτε τις προθεσμίες)
Προηγούμενο άρθρο
Κοινωφελή Εργασία 2016: 52.553 προσλήψεις για το 2016 (πώς κατανέμονται οι θέσεις)
Μενού