Εξάμηνη παράταση στις συντάξεις αναπηρίας

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 118

abcde-jpg-thumb-largeΜέχρι τις 30 Ιουνίου παρατείνονται οι συντάξεις αναπηρίας για τους δικαιούχους, των οποίων η αξιολόγηση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Η παράταση, που αφορά στις συντάξεις αναπηρίας με ποσοστό άνω του 67%, προβλέπεται σε τροπολογία, που κατέθεσε χθες το υπουργείο Εργασίας στο σχέδιο νόμου για το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης.

Οι συνταξιούχοι, εφόσον η καθυστέρηση αξιολόγησης από τα ΚΕΠΑ δεν είναι από δική τους υπαιτιότητα, θα συνέχισουν να παίρνουν την ίδια σύνταξη. Προβλέπεται επίσης ότι εάν μετά τη γνωμάτευση των υγειονομικών επιτροπών ΚΕ.Π.Α., κριθεί ότι οι ασφαλισμένοι δεν φέρουν συντάξιμο ποσοστό αναπηρίας ή φέρουν μικρότερο ποσοστό αναπηρίας, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές αναζητούνται άτοκα, δια συμψηφισμού, με μηνιαία παρακράτηση 20% από τις τυχόν χορηγούμενες συνταξιοδοτικές παροχές, ενώ στην περίπτωση που δεν χορηγούνται παροχές, αναζητούνται ως αχρεωστήτως καταβληθείσες σύμφωνα με τον ΚΕΔΕ.

Οι ρυθμίσεις αυτές εφαρμόζονται και για όλα τα επιδόματα που χορηγούνται λόγω αναπηρίας (προνοιακά, βαριάς αναπηρίας, εξωιδρυματικό, απολύτου αναπηρίας κ.λπ.), καθώς και συντάξεις με αιτία την αναπηρία (συντάξεις θανάτου σε ανίκανα για κάθε βιοποριστική εργασία παιδιά κ.λπ.), ενώ για τον ίδιο χρόνο παρατείνεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσων εμπίπτουν στο παρόν άρθρο.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για Ιατρούς σε Γερμανικό Ιατρικό Όμιλο μέσω Alpha Business & Employment
Προηγούμενο άρθρο
Τροπολογία: Και οι δημοτικοί υπάλληλοι θα συνταξιοδοτούνται στα 67
Μενού