Πρόγραμμα ενοικίασης σπιτιών σε πρόσφυγες – Η λίστα, η χρηματοδότηση και το ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 106

spitia-prosfyges-620x320 (1)Φιλοξενία τουλάχιστον 20.000 προσφύγων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, μονοκατοικίες και ξενώνες προβλέπει πρόγραμμα της Ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ, που άρχισε ήδη να υλοποιείται. Τα πρώτα 300 διαμερίσματα έχουν ήδη ενοικιασθεί για το σκοπό αυτό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Kενά διαμερίσματα ή μονοκατοικίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα στεγάζουν σύντομα οικογένειες προσφύγων. Το νοίκι θα προκαταβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ τα κοινόχρηστα και οι λογαριασμοί ρεύματος και νερού θα πληρώνονται μέχρι και το τελευταίο ευρώ στην ώρα τους.

Η Καίτη Κεχαγιόγλου, υπεύθυνη επικοινωνίας Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ δηλώνει στην ΕΡΤ ότι πρόκειται για πρόγραμμα προσωρινής στέγασης προσφύγων που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα χρήματα διαχειρίζεται η Ύπατη Αρμοστεία.

Η λίστα με τους ιδιοκτήτες που ενδιαφέρονται να νοικιάσουν έστω και προσωρινά το ακίνητό τους σε οικογένειες προσφύγων είναι ήδη πολύ μεγάλη. Μέσα σε 2 -3 μέρες υπογράφηκαν 300 συμβόλαια.

Ο Στράτος Παραδιάς, πρόεδρος ΠΟΜΙΔΑ, αναφέρει ότι οι κατοικίες που αναζητώνται πρέπει να είναι πάνω από 60 τετραγωνικά ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διαμονής τουλάχιστον 4 έως 6 ατόμων.  Θα υπογράφονται συμβόλαια έως το τέλος του χρόνου με δυνατότητα παράτασης και με ανώτατο ποσό ενοικίου τα 400 ευρώ. Η μίσθωση δηλώνεται στην Εφορία, ενώ καλύπτεται και η παραμικρή ζημιά.

Ο Τζανέτος Αντύπας πρόεδρος ΜΚΟ ΠΡΑΞΙΣ τονίζει ότι οι πρόσφυγες έχουν και μηνιαία ενίσχυση για την αγορά τροφίμων από 90 έως 110 ευρώ το άτομο και δωρεάν εισιτήρια.

Επιδότηση έως 800 ευρώ το μήνα προβλέπεται και για όσους φιλοξενήσουν στα σπίτια τους οικογένειες προσφύγων.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Νέα ορολογία στο Δημόσιο – Πώς θα σταματήσει ο γλωσσικός σεξισμός (εγκύκλιος με παραδείγματα)
Προηγούμενο άρθρο
Διευκρινίσεις για τις αυτοδίκαιες απολύσεις. Ανακοίνωση ΥΠΕΣΔΑ.
Μενού