Μάρτιος 2016: Μήνας δράσεων του δήμου Αθηναίων για την αναπηρία

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 122

D799722EF1D6EE3CE305C54F7B241176-1Δράσεις εξοικείωσης με την αναπηρία διοργανώνουν ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ), την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων και τον Ελληνικό Σύλλογο για το Σύνδρομο Άσπεργκερ.

Οι δράσεις θα γίνουν το Σάββατο 19 Μαρτίου από τις 11.00 ως τις 14.30 στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων και στο κτίριο Μηχανουργείο.

Σκοπός της δράσης είναι η εξοικείωση με την αναπηρία, η ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι με αναπηρία, ώστε να επιτευχθεί η ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο και η ενεργή συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή. Γιατί όλοι πρέπει να δούμε αλλιώς τους χώρους γύρω μας και να τους βιώσουμε όπως τους βιώνουν τα άτομα που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν άνετα στην πόλη.

Γι’ αυτό οργανώνεται βιωματική ομιλία ευαισθητοποίησης από τον ΣΚΕΠ, δράση βιωματικής προσομοίωσης κινητικής αναπηρίας κατά την διάρκεια της οποίας άτομα που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα κινητικής αναπηρίας θα καθίσουν σε αναπηρικό αμαξίδιο, με στόχο να μετακινηθούν στους δρόμους της πόλης τους. Η δράση υλοποιείται υπό την καθοδήγηση στελεχών και συνεργατών του ΣΚΕΠ, με κινητική αναπηρία.

Επίσης θα γίνει δράση βιωματικής προσομοίωσης αισθητηριακής αναπηρίας στην οποία οι συμμετέχοντες θα βιώσουν για λίγο τον τρόπο αντίληψης των ατόμων με προβλήματα όρασης σε διάφορες δραστηριότητες, όπως η κίνηση στο χώρο με τη βοήθεια λευκού μπαστουνιού, τεχνικές συνοδείας κ.λπ. Η δράση υλοποιείται με εκπαιδευτές κινητικότητας και προσανατολισμού για άτομα με προβλήματα όρασης.

Τέλος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και δράση ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) και τον Ελληνικό Σύλλογο για το Σύνδρομο Άσπεργκερ (ΕΛΣΣΑ).

D799722EF1D6EE3CE305C54F7B241176

 

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων στην Ελλάδα
Προηγούμενο άρθρο
Διοικητικό Πρωτοδικείο: Αντισυνταγματική η υποχρεωτική ασφάλιση ασκούμενων δικηγόρων
Μενού