Ανανεώνονται οι συμβάσεις προσωπικού σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 125

article28971.w_lΑνανεώνονται οι συμβάσεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, Χρ. Βερναρδάκης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 72 του Ν. 4342/2015 οι ανανεώσεις ή παρατάσεις συμβάσεων του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που απασχολείται κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 3 του Ν. 2190/1994 όπως ισχύει, στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων ή έργων που χρηματοδοτούνται ή επιδοτούνται από διεθνείς οργανισμούς ή ερευνητικών προγραμμάτων ή προγραμμάτων τεχνικής βοήθειας ή για την εκπλήρωση υποχρεώσεων από συμβάσεις με διεθνείς οργανισμούς εξαιρούνται από την έγκριση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει.

Mε τη θέσπιση των εν λόγω διατάξεων επιτυγχάνεται η άμεση ανανέωση /παράταση των συμβάσεων προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη υλοποίηση των προγραμμάτων και η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων.

Επισημαίνεται ότι οι φορείς υποχρεούνται σε κάθε περίπτωση να ενημερώνουν για κάθε πραγματοποιούμενη ανανέωση/παράταση τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου μας (σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4 παρ. 2 της ΠΥΣ 33/2006), ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση του ακριβούς αριθμού των απασχολούμενων».

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Προηγούμενο άρθρο
Μέχρι το Σάββατο συμφωνία για φορολογικό και ασφαλιστικό
Μενού