Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για Αν. Μακεδονία – Θράκη

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 119

182012-article9597.w_hrΠαρεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτυού Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:

Έργα βελτίωσης – αναβάθμισης του υφιστάμενου εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, όπως προκύπτουν ιεραρχημένα από τις αντίστοιχες μελέτες που εκπονούνται από την «Εγνατία Οδός ΑΕ» ή από άλλες αρμόδιες υπηρεσίες (π.χ. Τεχνικές Υπηρεσίες Περιφερειακών Ενοτήτων) και συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων βελτίωσης της οδικής αΑσφάλειας σε επίπεδο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σε ποιους απευθύνεται

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Περίοδος υποβολής από 30/3/2016 έως 31/12/2020

Δε θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις χρηματοδότησης εκτός των ανωτέρω προθεσμιών και αιτήσεις για τις οποίες δεν έχει προηγηθεί η ηλεκτρονική υποβολή της πρότασης στο ΟΠΣ ΕΣΠΑ. Τα συνοδευτικά έγγραφα, εφόσον απαιτείται, υποβάλλονται σε μορφή αρχείου τύπου pdf. Σε περιπτώσεις εγγράφων, για τα οποία δεν είναι τεχνικά εφικτή η ηλεκτρονική υποβολή (π.χ. χάρτες, σχέδια, κλπ.) ο δικαιούχος υποχρεούται να τα αποστείλει στην ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Ηροδότου 28, Κομοτηνή 691 32, τις ώρες 09:00 έως 16:00, συνημμένα στην υπογεγραμμένη αίτηση χρηματοδότησης.

Περιοχή εφαρμογής Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Όροι και προϋποθέσειςΑίτηση ΧρηματοδότησηςΤεχνικό Δελτίο ΠράξηςΣτοιχεία που τεκμηριώνουν την αρμοδιότητα του δικαιούχουΑπόφαση αρμόδιου συλλογικού οργάνουΚανονιστικό πλαίσιο ορισμού του φορέα λειτουργίας και συντήρησης της πράξηςΤεχνική Περιγραφή και Προϋπολογισμός ΔημοπράτησηςΤυποποιημένα χρονοδιαγράμματα για την εκτίμηση της ρεαλιστικότητας του χρονοδιαγράμματος, εφόσον απαιτείταιΠίνακας διαχωρισμού Οικονομικού και Φυσικού Αντικειμένου για έργα που εκτελούνται σε φάσ

εις, εφόσον απαιτείταιΑποτελέσματα έρευνας αγοράς και σχετική τεκμηρίωση για υποέργα προμηθειώνΤεύχη Δημοπράτησης (Σχέδιο ή Εγκεκριμένα Τεύχη)Έκθεση τεκμηρίωσης εξασφάλισης της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρίαΧάρτης γενικής οριζοντιογραφίας ΠράξηςΜελέτη σκοπιμότητας ή σχετική τεκμηρίωση για εξέταση της αναγκαιότητας υλοποίησης της Πράξης,Τεκμηρίωση αξιοποίησης αποτελεσμάτων πράξης από Δικαιούχο και Φορέα Λειτουργίας, εφόσον διαφέρουν,Εγκριτικές αποφάσεις μελε

τώνΠίνακας αποτύπωσης των αναγκαίων, τεχνικών υποστηρικτικών μελετών και της ωρίμανσης ΠράξηςΠίνακας αποτύπωσης των αδειών και εγκρίσεων του συνόλου της πράξης και του βαθμού προόδου αυτήςΔελτίο Ενεργειών Ωρίμανσης και Υποχρεώσεων Πράξης, εφόσον απαιτείταιΔιοικητική Ικανότητα / Επάρκεια οργανωτικής δομήςΔιοικητική Ικανότητα / Διαδικασίες διαχείρισης και υλοποίησης έργωνΕπιχειρησιακή ικανότητα / Επάρκεια ομάδας έργουΕπιχειρησιακή ικανότητα / Εμπειρία στην υλοποίηση συναφών έργωνΧρηματοοικονομική ικανότητα.

Η πρόταση περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Προϋπολογισμός € 30.000.000

Η Δ.Α. δύναται να επικαιροποιήσει το συνολικό ύψος της συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης της παρούσας πρόσκλησης ή/και την κατανομή της ανά πεδίο παρέμβασης / δράση και κατηγορία περιφέρειας ή και να προβεί σε αιτιολογημένη ανάκληση ισχύος της πρόσκλησης, ενημερώνοντας σε κάθε περίπτωση τους δικαιούχους μέσω της οικείας ιστοσελίδας (ιστοσελίδας του ΕΠ).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μενού