Ανοίγει την Τετάρτη το Taxis για τις φορολογικές

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 124
taxis1Θεωρείται η επικρατέστερη ημερομηνία – Σε τρεις διμηνιαίες δόσεις η καταβολή
Εντός των ημερών -πιθανότατα την Τετάρτη- αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στο Taxisnet.

Σε κάθε περίπτωση, η εκκαθάριση και βεβαίωση του φόρου εισοδήματος θα προβλέπει πληρωμή σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

Αν και εφόσον όμως ο αριθμός των δόσεων αυξηθεί τελικά, με ειδική διάταξη νόμου που θα έρθει στο μέλλον, τότε θα αλλάξει και ο τρόπος πληρωμής του φόρου εισοδήματος, που θα έχει υπολογιστεί αυτόματα από το Taxisnet.

Η ΓΓΔΕ δήλωνε από τον Φεβρουάριο έτοιμη να ανοίξει το Taxisnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, ωστόσο, εκκρεμούν ακόμα διάφορες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Αυτές αφορούν:

– στην τακτοποίηση εκκρεμοτήτων που απορρέουν από το σύμφωνο συμβίωσης,

– στην «ακύρωση» των τεκμηρίων για ανέργους, φοιτητές ή γενικότερα φορολογουμένους με ελάχιστα εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση ή τόκους λίγων ευρώ, οι οποίοι, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, κινδυνεύουν με τεράστιους φόρους και

– στον επαναπροσδιορισμό του χρονοδιαγράμματος εξόφλησης των φόρων εισοδήματος (και φέτος θα γίνει σε τρεις δόσεις, αλλά σε διαφορετικές ημερομηνίες, λόγω αλλαγής του χρόνου υποβολής των δηλώσεων).

 Πηγή:protothema.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Η ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή προωθεί ρύθμιση για την αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων
Προηγούμενο άρθρο
Μέτρα 2 δισ. από βενζίνη, ΕΝΦΙΑ και μισθούς
Μενού