Πώς χορηγείται το επίδομα ασθενείας & μητρότητας σε προσωπικό ΟΤΑ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 122
b73a166f6fa3939121b429e2ad22c1e9_LΆδειας με αποδοχές χορηγείται στο προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) Δήμων και Περιφερειών, που ασφαλίζεται στο Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. για παροχές ασθένειας σε χρήμα, σε περίπτωση απουσίας από την υπηρεσία λόγω κύησης και λοχείας ή λόγω ασθένειας για όσο χρονικό διάστημα ρητά προβλέπεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 174 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, ως προς τη χορήγηση αναρρωτικών αδειών, στις διατάξεις των άρθρων 61-63 του εν λόγω Κώδικα.

Όπως σαφώς ορίζεται αφενός με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 178 του Ν. 4261/2014, οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού που ασφαλίζονται για παροχές υγειονομικής περίθαλψης από Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. δικαιούνται παροχές ασθένειας σε χρήμα (επίδομα ασθένειας και μητρότητας) από το Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. μόνο στην περίπτωση που δεν λαμβάνουν ταυτόχρονα και το μισθό τους για τις ημέρες απουσίας από την υπηρεσία τους.

Κατά συνέπεια, τα ως άνω πρόσωπα θα απευθύνονται στο Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ. για τη χορήγηση παροχών ασθένειας σε χρήμα, μόνο σε περίπτωση που προβλέπεται είτε από τον Υπαλληλικό Κώδικα είτε από τον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων περικοπή μισθού για τις ημέρες απουσίας από την υπηρεσία τους και έχει γίνει περικοπή μισθού, κατόπιν βεβαίωσης του αρμόδιου εκκαθαριστή, όπως για παράδειγμα σε περίπτωση υπέρβασης του προβλεπόμενου, από το άρθρου 54 του Υπαλληλικού Κώδικα και άρθρου 61 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, ορίου ημερών αναρρωτικής άδειας.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ποιους ευνοεί το ασφαλιστικό και τι συμβαίνει με το Δημόσιο τομέα. (παράδειγμα)
Προηγούμενο άρθρο
Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν τον μισθό τους να μειώνεται
Μενού