Νομικό Συμβούλιο: Παράταση απασχόλησης για 79.000 συμβασιούχους

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 115
dhmosioΤην παραμονή στις θέσεις τους, για 79.000 συμβασιούχους του ευρύτερου δημόσιου τομέα (και όχι μόνο), στηρίζει με απόφαση του, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ). Πρόκειται για υπαλλήλους που έχουν συμβάσεις και έχουν εξασφαλίσει μια προσωρινή διαταγή ή μια ευνοϊκή απόφαση ασφαλιστικών μέτρων.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους κάνοντας στροφή 180 μοιρών σε σχέση με παλαιότερη γνωμοδότηση του 2008, τώρα «μετρά» διαφορετικά τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των 24 μηνών, που δεν πρέπει να ξεπεράσει ο συμβασιούχος μέσα από την ανανέωση των διαδοχικών συμβάσεων εργασίας και προτείνει την παράταση της παραμονής τους στις εργασίες τους.

Στην πράξη, όπως γράφει το “Έθνος”, με τη γνωμοδότηση αυτή πολλοί συμβασιούχοι μπορούν να πετύχουν σημαντική επιμήκυνση του χρόνου παραμονής τους στη θέση εργασίας αρκεί να έχουν εξασφαλίσει μια σχετική διαταγή ή ασφαλιστικά μέτρα εν αναμονή της έκδοσης οριστικής απόφασης για την αγωγή που έχουν υποβάλλει.

Σημειώνεται ότι , σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής, το σύνολο των συμβασιούχων (συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έργου και ωρομίσθιους) στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα  είναι 79.079.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μενού