Ανοίγουν 23.000 νέες θέσεις για ανέργους από 18 εως 49 ετών

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 117

iStock_000016937154Large1blurcrowdΔημόσιες προσκλήσεις για δύο προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 13.000 νέους 18-29 ετών, καθώς και για 10.000 ανέργους 30-49 ετών θα εκδώσει μέσα στις επόμενες ημέρες ο ΟΑΕΔ.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά σε πρώτη φάση κατάρτιση τεσσάρων μηνών μέσα στην επιχείρηση, που θα ακολουθείται από κανονική οκτάμηνη απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Το δεύτερο είναι ένα πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα για ανέργους 30 έως 49 ετών.

Η πρόσληψη των ωφελούμενων ανέργων και στα δύο προγράμματα θα γίνει με νέα ηλεκτρονική μέθοδο επιλογής.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να διαθέτουν συμπληρωμένο Ατομικό Σχέδιο Δράσης. Βασική προϋπόθεση να είναι Eλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή ομογενείς με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα.

Με τον τρόπο αυτόν ο ΟΑΕΔ προσφέρει στις επιχειρήσεις και στους εργοδότες που έχουν λάβει εγκριτική απόφαση υπαγωγής, τη δυνατότητα να κάνουν μια προεπιλογή των υποψηφίων που θεωρούν κατάλληλους για τη θέση εργασίας που ανοίγουν, μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Οργανισμού και των Βιογραφικών Σημειωμάτων που είναι καταχωρισμένα στη βάση δεδομένων του.

Οι επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία βιογραφικού των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανέργων, με βάση την επαγγελματική ειδικότητά τους και την περιοχή στην οποία διαμένουν, ενώ ο εργοδότης θα έχει επίσης πρόσβαση σε πληροφορίες για την εργασιακή εμπειρία, το επίπεδο εκπαίδευσης και τις δεξιότητες του ανέργου.

Προϋπόθεση είναι οι εργοδότες-επιχειρήσεις να έχουν παραλάβει κλειδάριθμο από τα ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ της περιοχής τους, με τον οποίο έχουν πρόσβαση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίας του ΟΑΕΔ (e-services).

Ετσι ο εργοδότης θα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια και τις απαιτήσεις της θέσης εργασίας που προσφέρει και στη συνέχεια να επιλέγει (πατώντας στο σχετικό πεδίο της ηλεκτρονικής φόρμας του κάθε βιογραφικού) μέχρι 10 υποψηφίους για τη θέση ή τις θέσεις που προσφέρει.

Η ενημέρωση

Οι άνεργοι που έχουν προεπιλεγεί από τον εργοδότη και εμφανίζονται διαθέσιμοι για την αντίστοιχη θέση εργασίας στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ θα ενημερώνονται από τους εργασιακούς συμβούλους και θα υποδεικνύονται από αυτούς στον εργοδότη, ώστε να περάσουν από συνέντευξη.

Εν όψει των δύο νέων προγραμμάτων, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα πρέπει να επικαιροποιήσουν το Βιογραφικό τους Σημείωμα, είτε ως πιστοποιημένοι χρήστες με τη χρήση κλειδαρίθμου μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, είτε με τη συνεργασία Εργασιακού Συμβούλου στα ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ο τρόπος λειτουργίας του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων
Προηγούμενο άρθρο
Φόρος διαμονής έως 4 ευρώ στα ξενοδοχεία – Κόστος ανά «αστέρια» (πίνακας)
Μενού