Τα μυστικά για έκπτωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 118
deh4Τη χορήγηση ενιαίας έκπτωσης 15% επί της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας σε όλους τους συνεπείς οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές Χαμηλής και Μέσης Τάσης αποφάσισε χθες το Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Η έκπτωση θα ισχύσει άμεσα και θα εμφανιστεί στους λογαριασμούς ρεύματος που θα εκδοθούν από την 1η Ιουλίου 2016 και μετά.

Διευκρινίζεται ότι η έκπτωση 15% αφορά τις κιλοβατώρες που έχουν καταναλωθεί στο τετράμηνο του εξοφλητικού λογαριασμού και όχι στις λοιπές χρεώσεις που επιβαρύνουν τα τιμολόγια (τέλη δικτύου, δημοτικά τέλη κ.λπ.).

Προϋπόθεση για την έκπτωση είναι η εμπρόθεσμη εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών και η τήρηση των διακανονισμών που τυχόν έχουν συναφθεί ή θα συναφθούν με το ισχύον ή έχουν συναφθεί με το προηγούμενο πρόγραμμα. Εμπρόθεσμη εξόφληση θεωρείται η πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος μέχρι την προθεσμία που αναγράφεται στα διμηνιαία τιμολόγια της ΔΕΗ, με μία σιωπηρή παράταση το πολύ τριών εργασίμων ημερών. Σε περίπτωση που δεν πληρωθεί ο λογαριασμός εμπρόθεσμα και δεν έχει γίνει διακανονισμός της οφειλής, η έκπτωση δεν θα ισχύσει στο επόμενο τιμολόγιο.

Η έκπτωση δεν ισχύει για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ).

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, η έκπτωση αυτή αφορά σε πλέον των 5.000.000 καταναλωτών–πελατών της Επιχείρησης, οι οποίοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΗ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη – μοναδική ίσως – μείωση τιμολογίων στα χρονικά της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Η ρύθμιση πάντως αυτή είναι ανοιχτή σε όλους τους καταναλωτές, καθώς παρέχει το δικαίωμα ένταξης στους διακανονισμούς και σε αυτούς που σήμερα είναι υπερήμεροι. Πρόκειται για περίπου 2.100.000 ενεργούς καταναλωτές, οι οποίοι εφόσον ενταχθούν στο πρόγραμμα διακανονισμών που εφαρμόζει η Επιχείρηση, θα έχουν τη δυνατότητα, και αυτοί, να τύχουν της έκπτωσης του 15%.

Ο κ. Παναγιωτάκης δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ ανέρχονται σε 380 εκατ. ευρώ από την Υψηλή Τάση, 260 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο και 1,75 δισ. ευρώ από πελάτες Μέσης και Χαμηλής Τάσης, που αν εξαιρεθούν οι ανενεργοί λογαριασμοί περιορίζονται περίπου στο 1,45 δισ. ευρώ.

Πηγή:eleftherostypos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων
Προηγούμενο άρθρο
Κρυφός κόφτης και στις συντάξεις κάτω των 1.300 ευρώ
Μενού