Ερχονται 996 μόνιμες προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 130

METROTRAMLEOFPROAS_b2Ερχονται 996 μόνιμες προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:

Tην πρόσληψη 495 νέων οδηγών και 201 τεχνιτών στην ΟΣΥ και 130 οδηγών και 170 τεχνιτών στην ΣΤΑΣΥ,  προανείγγειλε από την Βουλή ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζη.

Οι συγκεκριμένες προσλήψεις είχαν ανακοινωθεί και στο παρελθον και μάλιστα ειχαν εγκριθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Ωστοσο η εκδοση των προκηρύξεων δεν προχωρησε ποτε.

Η ανάγκη για νέο μονιμο προσωπικό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ειναι ζωτικής πια σημασίας για την ομαλή λειτουργια των υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

Παράλληλα, ο υπουργός κατέθεσε στοιχεία υποστηρίζοντας ότι αποτελούν ισχυρές ενδείξεις για «πάρτι» υπεξαίρεσης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ μέσω του μη ελέγχου πώλησης εισιτηρίων.

Υποστήριξε ότι η ζημιά εκτιμάται σε:

–          30 εκατ. ευρώ διαφυγόντα έσοδα από υπεξαιρέσεις σε ΣΤΑΣΥ

–          20 εκατ. ευρώ διαφυγόντα κέρδη χαρίστηκαν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

–          18 εκατ. ευρώ από την προεκλογική τιμολογιακή της ΝΔ

–          4,3 εκατ. ευρώ από πλασματικές υπερωρίες στην ΟΣΥ

Κατέθεσε μάλιστα 14 φωτογραφίες από αποθήκες της ΣΤΑΣΥ που δείχνουν ότι ο ακριβής αριθμός πωλήσεων εισιτηρίων δεν γινόταν με σύγχρονο σύστημα μηχανογράφησης αλλά με… ζυγαριά. Τα επιστρεφόμενα εισιτήρια τσουβαλιάζονταν και ζυγίζονταν και με τον τρόπο αυτό υπολογίζονταν ο «ακριβής» αριθμός τους.

«Οι  αποθήκες των εταιρειών στερούνται σύγχρονων συστημάτων logistics και μηχανογραφημένου συστήματος διακίνησης των προϊόντων κομίστρου με σκοπό να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία καταμέτρηση εισιτηρίων και πολλές φορές ο ΟΑΣΑ αποδεχόταν επιστροφή προϊόντων κομίστρου (ρολά από το Μετρό) από τους φορείς του μετρημένα σε κιλά» είπε ο κ. Σπίρτζης.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προσλήψεις στο μουσείο της Ακρόπολης
Προηγούμενο άρθρο
Έλεγχοι και ψηφιακές συναλλαγές για να μαζευτεί το ΦΠΑ στα νησιά
Μενού