Freestudies learn English

90.000 προσλήψεις ανέργων από τον ΟΑΕΔ ως αντιστάθμισμα στην απώλεια του ΕΚΑΣ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 243
19-e1390994773136Mε ημιμέτρα ετοιμάζεται να ανακουφίσει την κοινωνία και τους 160.000 χαμηλοσυνταξιούχους που απώλεσαν το ΕΚΑΣ ετοιμάζεται η κυβέρνηση.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος εξέφρασε «σκέψεις» για την ελάφρυνση των «χαμένων» οι οποίες θα συζητηθούν την Πέμπτη σε σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη.

Ο υπουργός Εργασίας κατά την παρουσίαση του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ΟΑΕΔ, αναφέρθηκε και στα εργασιακά , επισημαίνοντας ότι έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους προκειμένου να διαμορφωθεί κοινό μέτωπο αντίστασης στις ομαδικές απολύσεις. Αυτό θα γίνει με 10 προγράμματα εργασίας που θα υλοποιηθούν από το υπουργείο Εργασίας έως το τέλος του έτους και ορισμένα θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ και θα αφορούν 90.000 και πλέον ανέργους.

Τα προγράμματα που θα προκηρυχθούν από τον ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας και θα δίνουν ευκαιρία για εργασία σε χιλιάδες ανέργους είναι τα κάτωθι:

-Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης στην απασχόληση για νέους 18-24 ετών, συνολικού προϋπολογισμού 44 εκατομμυρίων ευρώ. Απευθύνεται σε 10.000 άνεργους.

-Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης στην απασχόληση για 3.000 νέους 25-29 ετών, προϋπολογισμού 13,2 εκατομμυρίων ευρώ. Αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο.

-Πρόγραμμα κατάρτισης, πιστοποίησης και εγγυημένης απασχόλησης ανέργων σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας για 23.000 ανέργους ηλικίας 29-64 ετών, προϋπολογισμού 112 εκατομμυρίων ευρώ. Αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο.

-Προγράμματα δημιουργίας 10.000 νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για ανέργους και ειδικές ομάδες ανέργων, προϋπολογισμού 54 εκατομμυρίων ευρώ. Αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

-Πρόγραμμα υποστήριξη της απασχόλησης σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις για 1575 ανέργους, προϋπολογισμού 11,5 εκατομμυρίων ευρώ. Αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

-Πρόγραμμα υποστήριξης της απασχόλησης ΑΜΕΑ σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις για 1000 άτομα, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ. Αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

-Πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας για άνεργους νέους 18 έως 29 ετών. Το έργο αφορά συνολικά 11.000 άτομα και έχει συνολικό προϋπολογισμό 43,4 εκατομμύρια ευρώ. Αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

-Πρόγραμμα Επανένταξης 3.738 Μακροχρόνια Ανέργων στην Αγορά Εργασίας (Νέα Γενιά Κοινωφελούς Εργασίας σε 17 Δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας). Εκδίδεται τις επόμενες ημέρες η πρόσκληση.

-Πρόγραμμα Επανένταξης 6.328 Μακροχρόνια Ανέργων στην Αγορά Εργασίας (Νέα Γενιά Κοινωφελούς Εργασίας σε 34 Δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας). Αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο.

-Πρόγραμμα Επανένταξης 23.000 Μακροχρόνια Ανέργων στην Αγορά Εργασίας (Νέα Γενιά Κοινωφελούς Εργασίας). Αναμένεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο 2016.

 Πηγή: eleftherostypos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τσακαλώτος: Εκτός capital controls το «νέο χρήμα», έξοδος στις αγορές το 2017
Προηγούμενο άρθρο
Ο χάρτης των βάσεων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Μενού