Τέλη Αυγούστου τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 124

590_644c1fb7463692c5cfe1996a86014dd3«Κλειδώνει» σήμερα ο λογαριασμός για τον ΕΝΦΙΑ και έως το τέλος Αύγουστου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να διασταυρώσουν τα στοιχεία που θα έχουν αναρτηθεί στο Taxisnet και να προχωρήσουν, εάν χρειαστεί, σε τροποποιητικές δηλώσεις.

Η εκκαθάριση και η ανάρτηση θα γίνει σταδιακά και αναμένεται να διαρκέσει έως και το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος. Στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «τσεκάρουν» τα συστήματα για την αποφυγή κα του παραμικρού λάθους που θα μπορούσε να προκαλέσει ταλαιπωρία στους πολίτες.

Οι τελευταίες παρτίδες εκκαθαριστικών αναμένεται να αναρτηθούν στις 30 ή 31 Αυγούστου, χωρίς να αποκλείεται ορισμένα εκκαθαριστικά να εμφανιστούν στις οθόνες του υπολογιστή των φορολογουμένων και μετά την 1η Σεπτεμβρίου.

Όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις, ως μήνας εκκαθάρισης και βεβαίωσης του φόρου θα αναγράφεται ο Αύγουστος, προκειμένου να μη χάσουν τη δυνατότητα να πληρώσουν σε 5 μηνιαίες δόσεις (και όχι σε μόλις 4) τον φόρο οι υπόχρεοι, από τέλος Σεπτεμβρίου έως και τέλος Ιανουαρίου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, το σύστημα Taxis θα αρχίσει να δέχεται πάλι Ε9 με διορθώσεις, προκειμένου οι φορολογούμενοι να αποφύγουν λάθος χρεώσεις που οφείλονται σε εσφαλμένη αναγραφή στοιχείων ακινήτων στο Ε9.

Σε τέτοια περίπτωση, θα πληρώσουν στο ακέραιο την α΄δόση Σεπτεμβρίου, αλλά μετά από νέο υπολογισμό του φόρου οι επόμενες δόσεις θα είναι διαφορετικές από όσο έδειξε η αρχική εκκαθάριση.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προκήρυξη θέσης εργασίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Προηγούμενο άρθρο
Πανελλαδικές 2016: Σε τρεις ταχύτητες θα κινηθούν οι βάσεις
Μενού