Βερναρδάκης: Μονιμοποίηση συμβασιούχων που εργάζονται σε δήμους

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 142

Employee-Engagement-Redbooth-800x450Στη διαβεβαίωση ότι εργαζόμενοι των ΟΤΑ οι οποίοι συμπεριλαμβάνονταν σε προσωρινούς πίνακεςεπιτυχόντων ΑΣΕΠ των διαγωνισμών 2008 – 2009 και είχαν προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δεν θα απολυθούν, προχώρησε από τη Βουλή ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεσμεύτηκε για την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης εντός των επόμενων δύο μηνών, η οποία θα προβλέπει πιθανότατα τη μετατροπή των συμβάσεων των εν λόγω εργαζομένων σε αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Βερναρδάκη συνολικά υπολογίζεται ότι πρόκειται για 100 συμβασιούχους, οι οποίοι απασχολούνται σε 15 με 20 δήμους σε όλη τη χώρα.

Το πρόβλημα με τους συγκεκριμένους συμβασιούχους δημιουργήθηκε από την κατανομή των επιτυχόντων ΑΣΕΠ παλαιότερων διαγωνισμών, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονταν σε οριστικούς πίνακες και έχουν αρχίσει να τοποθετούνται στις υπηρεσίες, με αποτέλεσμα εκείνοι που είχαν προσληφθεί μέσω προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠνα κινδυνεύουν με απόλυση.

«Έχουμε δεσμευτεί ότι σε λιγότερο από 2 μήνες θα δώσουμε λύση, γατί γι’ αυτούς τους ανθρώπους δημιουργήθηκε μία πάγια και διαρκής συνθήκη, η οποία κινδυνεύει να αλλάξει χωρίς δική τους ευθύνη. Πρέπει να βρούμε μία νομοθετική ρύθμιση για να γίνει η σύμβασή τους αορίστου χρόνου ή κάτι τέτοιο. Είναι σε φάση νομοθετικής επεξεργασίας αυτό και σε λίγες μέρες θα είμαστε έτοιμοι να το καταθέσουμε», σημείωσε ο αρμόδιος Υπουργός, απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΚΚΕ, Εμμανουήλ Συντυχάκη, ο οποίος είχε καταθέσει σχετική ερώτηση.

 

 

Πηγή:  e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΕΣΠΑ: Πέντε νέες δράσεις και προγράμματα μέσα στο 2016
Προηγούμενο άρθρο
8 στους δέκα Ελληνες ζητούν μείωση φόρων για να αντιμετωπιστεί η ανεργία
Μενού