Προσλήψεις τηλεφωνητών για τις δημόσιες υπηρεσίες

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 122

jobsΣτην πρόσληψη τηλεφωνητών με προβλήματα όρασης θα προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη αναγκών σε δημόσιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών οι φορείς του δημοσίου τομέα καθώς και οι δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και οι ΟΤΑ κάθε βαθμίδας, υποχρεούνται να διορίζουν ή να προσλαμβάνουν στο 80% των κενών θέσεων τηλεφωνητών οικιακών τηλεφωνικών κέντρων, τυφλούς πτυχιούχους των σχολών εκπαίδευσης τυφλών τηλεφωνητών.

Επιπροσθέτως, ορίζεται ως προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό του κλάδου ΔΕ τηλεφωνητών πτυχίο σχολών εκπαίδευσης τυφλών τηλεφωνητών που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας.

Η εγκύκλιος επισημαίνει ότι είναι καθήκον της πολιτείας να συμβάλλει στην εξασφάλιση απασχόλησης των ατόμων με προβλήματα όρασης και προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, προβλήματα που κατά τόπους είναι και πιο έντονα το ΥΠΕΣΔΑ καλεί τους φορείς να ενημερώσουν το αργότερο μέχρι τις 31/10/2016, στην ηλεκτρονική διεύθυνση dipp@ydmed.gov.gr για τις κενές θέσεις που υπάρχουν σε προσωπικό του κλάδου ΔΕ Τηλεφωνητών στο νομό Αττικής, νομό Αχαΐας, νομό Ιωαννίνων, νομό Χανίων καθώς και στους νομούς της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας.

Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία που της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, οι υποψήφιοι προς τοποθέτηση άνεργοι τυφλοί τηλεφωνητές ανά νομό είναι:

  • Αττική, περίπου 50 άτομα
  • Αχαΐα, 3 άτομα
  • Ιωάννινα, 5 άτομα
  • Χανιά, 1 άτομο
  • Κεντρική Μακεδονία, περίπου 24 άτομα
  • Ανατολική Μακεδονία, 2 άτομα

Οι αρμόδιες διευθύνσεις των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων θα πρέπει να ενημερώσουν για τις κενές θέσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους.

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προσλήψεις 1.000 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία
Προηγούμενο άρθρο
«Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»: Οι ωφελούμενοι του προγράμματος
Μενού