Δείτε τις πέντε πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 139
καινοτομια-2-740x450Σημαντική βελτίωση στην κερδοφορία τους παρουσιάζουν οι 500 πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες το 2015, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα μελέτης της ICAP.

Κορυφαία κερδοφόρα εταιρεία για το 2015 ανεδείχθη η Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. η οποία επανήλθε στην κορυφή, εμφανίζοντας μεγάλη αύξηση των κερδών EBITDA (+76%). Στη 2η θέση βρίσκεται η ΔΕΗ Α.Ε. μετά την υποχώρηση (-24,5%) των αντίστοιχων κερδών, ενώ στην τρίτη θέση παραμένει σταθερά ο ΟΤΕ Α.Ε.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι εταιρείες ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. (επιτυγχάνοντας εντυπωσιακή «εκτόξευση» από τη 142η θέση της κατάταξης το 2014 στην 4η θέση το 2015) και η COSMOTE Α.Ε.

Συγκεκριμένα, η ICAP, αξιοποιώντας τα στοιχεία της ICAP Databank, αναδεικνύει στο πλαίσιo της επιχειρηματικής της έκδοσης Business Leaders in Greece τις 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, καθώς και τους 200 πιο κερδοφόρους ομίλους εταιρειών (με κριτήριο τα κέρδη EBITDA), βάσει δημοσιευμένων ισολογισμών για τη χρήση του 2015.

Σημειώνεται ότι το κριτήριο με βάση το οποίο γίνεται η κατάταξη των επιχειρήσεων (και ομίλων αντίστοιχα) είναι τα κέρδη EBITDA (Earnings Before Interest, Tax, Depreciation and Amortization), δηλαδή τα κέρδη της επιχείρησης από λειτουργικές δραστηριότητες πριν την επίδραση των χρηματοοικονομικών και έκτακτων εσόδων-εξόδων, καθώς και των αποσβέσεων επί των παγίων στοιχείων.

Η συμμετοχή των 500 επιχειρήσεων της παρούσας κατάταξης στα συνολικά μεγέθη των ελληνικών επιχειρήσεων το 2015 είναι και πάλι εντυπωσιακή. Οι επιχειρήσεις αυτές εμφάνισαν μικρή μόνο υποχώρηση στον κύκλο εργασιών τους, όμως βελτίωσαν θεαματικά την κερδοφορία τους. Συγκεκριμένα, οι 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες:

Κάλυψαν με τον κύκλο εργασιών τους σχεδόν το 65% του συνολικού κύκλου εργασιών όλων των εταιρειών με διαθέσιμους ισολογισμούς στη βάση δεδομένων της ICAP.
Εμφάνισαν το 2015 συνολικά κέρδη EBITDA της τάξης των 10,8 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη EBITDA που προκύπτουν από το σύνολο των επιχειρήσεων κατέστησαν αρνητικά (καθοριστική η συμμετοχή τραπεζών στο σύνολο).

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τέλη κυκλοφορίας 2017: Ανοίγει το taxisnet – Πόσα θα πληρώσουμε
Προηγούμενο άρθρο
Κοινωφελής -34 δήμοι: Έως τέλος της εβδομάδας τα αποτελέσματα –Προσλαμβάνεται 1 στους 14
Μενού