Υπ. Εργασίας: Καμία μεταβολή στα όσα ισχύουν για τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 119

ypourgeio ergasiasΜε έντονο τρόπο απαντά το υπουργείο Εργασίας στα δημοσιεύματα για τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Ειδικότερα, το υπουργείο αναφέρει τα εξής:

Η συντονισμένη επιχείρηση για τη δημιουργία κλίματος πανικού και ανησυχίας στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους συνεχίζεται. Την τελευταία μόνο εβδομάδα σειρά δημοσιευμάτων εμφάνισε παραπλανητική εικόνα «κατάρρευσης» για ταμεία όπως το ΕΤΕΑ και το ΙΚΑ.

Σήμερα, δημοσιεύματα παρουσιάζουν ως αρνητική είδηση την έκδοση της εγκυκλίου από το ΓΛΚ με τις οδηγίες εφαρμογής για τις συνταξιοδοτικές διατάξεις του N. 4387/16 που αφορούν τις συντάξεις του δημοσίου ενώ, ταυτόχρονα, εμφανίζουν εικόνα δήθεν καταστροφής γράφοντας περί “εγκυκλίου- βόμβας” και μειώσεων των συντάξεων έως και 26%!

Αντιθέτως, η εγκύκλιος συμβάλει στην επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που είχαν προκύψει όπως για παράδειγμα στην απόδοση προσωρινής σύνταξης ενώ εξειδικεύει τις ευνοϊκές μέριμνες που αφορούν τους ένστολους.

Όλες οι διατάξεις που αναφέρονται στα δημοσιεύματα, και περιέχονται στην εγκύκλιο, έχουν ψηφιστεί και δημοσιευθεί από τις 12 Μαΐου και είναι οι αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν και για τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης του υπουργείου Εργασίας, γνωστές σε όλους τους ενδιαφερόμενους από τον Μάιο! Η εγκύκλιος παρέχει απλώς ερμηνευτικές οδηγίες εφαρμογής, οπότε καμία μεταβολή δεν υπάρχει στα όσα ήδη γνωρίζουν οι συνταξιούχοι και οι υπάλληλοι του δημοσίου.

 

 

 Πηγή:enikonomia.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
«Απογειώθηκε» η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια: 49,3 εκατ. επιβάτες το 10μηνο του 2016
Προηγούμενο άρθρο
«Κόκκινα» δάνεια και τράπεζες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Μενού