Στις 12 Δεκεμβρίου η προκήρυξη για τις 4.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στα νοσοκομεία

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 128
ImageHandlerΤην ταχεία κάλυψη θέσεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία και σε άλλες Δομές του συστήματος Υγείας, ανακοίνωσε, μέσω της ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Στις 12 Δεκεμβρίου θα γίνει η προκήρυξη για την κάλυψη 4.000 θέσεων εργασίας στην Υγεία.

Ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ με διασφαλισμένα τα εργασιακά δικαιώματα και τις αμοιβές των ατόμων που θα προσληφθούν. Τα χρήματα για το πρόγραμμα αυτό, που ήταν να βρεθούν από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τελικά βρέθηκαν από ανακατανομή δημοσίων πόρων, τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πως κατανέμονται οι θέσεις

Οι 2.700 θέσεις θα καλυφθούν από νοσηλευτικό προσωπικό (ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Νοσηλευτών), καθώς και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό (π.χ. βοηθοί θαλάμου, μεταφοράς ασθενών, τραυματιοφορείς κλπ).

Επιπλέον 1.000 θέσεις θα καλυφθούν από προσωπικό εξειδικευμένων υγειονομικών ειδικοτήτων, όπως οδηγοί ασθενοφόρων, ακτινολόγοι, φυσιοθεραπευτές, παρασκευαστές χειριστές ιατρικών συσκευών κ.α., ενώ 300 ωφελούμενοι θα καλύψουν διάφορες ειδικότητες σε εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας, όπως είναι το ΕΚΑΒ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο ΕΟΦ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ και ο ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποστελέχωσης.

3.150 έχουν αναλάβει ήδη υπηρεσία ως σήμερα στα νοσοκομεία

Έχουν αναλάβει από πέρσι τον Οκτώβρη, ως σήμερα υπηρεσία στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας 3.150 άτομα και ανέφερε αναλυτικά στοιχεία. Έχουν αναλάβει: 220 μόνιμοι γιατροί από παλιές προκηρύξεις, 186 πλήρωμα ΕΚΑΒ, 780 από τους 908 περσινής προκήρυξης και πάνω από 200 από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του ’98. Εκτός από το μόνιμο προσωπικό που αθροίζεται σε 1400 άτομα είναι 1200 επικουρικοί γιατροι, 215 νοσηλεύτριες και πάνω από 420 άτομα για λοιπό προσωπικό. Σε εξέλιξη υπάρχουν προσλήψεις των 690 από την προκήρυξη των 1538 μόνιμου προσωπικού οι υπόλοιποι 800 από αυτή την προκήρυξη μαζί με άλλους 1200 είναι σκοπός μας να προκηρυχθούν μέσα στον Δεκέμβριο από τον ΑΣΕΠ. Επίσης έχουν προκηρυχθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη 760 θέσεις μόνιμων γιατρών στο σύστημα, ενώ το 2017 θα προκηρυχθούν άλλες 2.000 προσλήψεις.

Αναφερόμενος στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) δήλωσε ότι σήμερα υπάρχουν 100 παραπάνω κρεβάτια. Έχουν διοριστεί ως σήμερα 216 νοσηλεύτριες και 62 γιατροί, οι υπόλοιποι θα προσληφθούν. Επίσης άλλα 13 κρεβάτια ΜΕΘ άνοιξαν στο νοσοκομείο Σωτηρία, ενώ προστίθενται και άλλα στα νοσοκομεία της Κορίνθου και της Κατερίνης υποστήριξε ο υπουργός και τόνισε ότι παλιότερα «δεν υπήρχε πολιτική να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας» αντίθετα υπήρχε προσπάθεια να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας. Πολιτική της κυβέρνησης είναι να ενισχυθεί ο ο δημόσιος τομέας στην υγεία όπως έδειξε η κυβέρνηση εξαρχής με την πρωτοβουλία που πήρε δίνοντας πρόσβαση σε όλους τους ανασφάλιστους.

Πηγή:e-dimosio.gr

Μενού