Απο 60 δήμους θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις για τα Κέντρα Κοινότητας

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 145
o-JOB-INTERVIEW-facebookΗ αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου διαβεβαίωσε οτι δεν θα κοπεί κανένα κοινωνικό επίδομα.

Παράλληλα, περιέγραψε το νέο πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης το ΚΕΑ (Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης), που έχει ουσιαστική διαφορά από τα προηγούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Αυτή είναι ότι οι ωφελούμενοι δεν θα παίρνουν μόνο ενίσχυση σε είδος, αλλά θα παίρνουν και χρήματα (επιδοματικό κομμάτι), αλλά και υπηρεσίες, όπως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς κλπ. Ως πιο καθοριστικό στοιχείο αυτού του νέου προγράμματος η κα Φωτίου χαρακτήρισε την δυνατότητα για το 10% των δικαιούχων να επιμορφωθούν και ακολούθως να μπουν στην εργασία.

Το ΚΕΑ αφορά περίπου 700.000 συνανθρώπους μας, που δεν θα χρειάζεται να ψάχνουν πελατειακό κομματικό επίπεδο για πρόσβαση στα προγράμματα, αφού στο πλαίσιο μιας μεγάλης μεταρρύθμισης θα δημιουργηθούν για πρώτη φορά στο ελληνικό κράτος 254 Κέντρα Κοινότητας σε όλη την Ελλάδα, που θα παρέχουν όλη την σχετική πληροφόρηση και πρόσβαση στην διαδικασία ένταξης.

Αυτά θα διαθέτουν τις απαραίτητες βάσεις δεδομένων και κατάλληλη ηλεκτρονική πλατφόρμα για πλήρη πρόσβαση και ένταξη των δικαιούχων στα προγράμματα, μόνο με την χρήση του ΑΦΜ. Ήδη οι πρώτοι 60 δήμοι προκηρύσσουν τις θέσεις για την στελέχωση των Κέντρων.

Για την δεύτερη αξιολόγηση η κ. Φωτίου είπε ότι το κομμάτι της κοινωνικής προστασίας, έχει κλείσει 100%. Όσον αφορά δε τα άλλα εκκρεμή θέματα είπε ότι το Γιούρογκρουπ της Δευτέρας «δεν είναι το τέλος του κόσμου» και εκτίμησε ότι δεν θα είναι καταληκτικό για το κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά θα «είναι σημαντικό και θα δώσει την εικόνα και την αίσθηση των πραγμάτων» για το πώς προχωρούμε.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης είπε ότι στον φετεινό προϋπολογισμό τριπλασιάστηκαν τα ποσά για την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και τα προβλεπόμενα 760 εκατομμύρια, έχουν εγκριθεί από τους δανειστές.

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΑΣΕΠ: Παράταση υποβολής αιτήσεων στην προκήρυξη 3Κ/2016
Προηγούμενο άρθρο
Προσλήψεις: Όλες οι θέσεις που έχουν «ανοίξει» σε Δημόσιο & ΟΤΑ
Μενού