Κοινωφελή εργασία: Η μοριοδότηση για τις 4.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 153

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε κοινή υπουργική απόφαση που τροποποιεί τη μοριοδότηση των ανέργων στο πρόγραμμα: «Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της υγείας».

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων, στον καθορισμό τυχόν δικαιολογητικών, που πρέπει να υποβληθούν από τους δυνητικά Ωφελούμενους, στον ορισμό μηχανισμού ελέγχου των δικαιολογητικών αυτών και στη βαθμολόγηση, κατάταξη και τοποθέτηση των υποψηφίων σε αντίστοιχες θέσεις με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού.

Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, το πρόγραμμα, συνολικού κόστους 66 εκατ. ευρώ (50 εκατ. ευρώ το 2017 και 16 εκατ. ευρώ το 2018), που θα προκηρυχθεί και θα χρηματοδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ, προβλέπει ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές για την κατηγορία Π.Ε. έως τα 1.087 ευρώ, για την κατηγορία Τ.Ε. έως τα 1.032 ευρώ, για την κατηγορία Δ.Ε. έως τα 853 ευρώ και για την κατηγορία Υ.Ε. έως τα 775 ευρώ, την καταβολή επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, ανάλογα με την ειδικότητα από 70 ευρώ έως 150 ευρώ το μήνα, προσαυξήσεις για νυκτερινή εργασία μέχρι 4 νύχτες και 2 αργίες ή Κυριακές κατ’ ανώτατο όριο και εφημερίες.

Οι προσλήψεις θα γίνουν αφού υποβληθούν ηλεκτρονικές αιτήσεις κατόπιν μοριοδότησης των ωφελουμένων με βάση το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, την ανεργία του/της συζύγου, το ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό, την ηλικία, τον αριθμό ανήλικων τέκνων, αν πρόκειται για ΑμεΑ, την εντοπιότητα αλλά και αν οι υποψήφιοι είναι και δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Τη δημόσια πρόσκληση θα καταρτίσει ο ΟΑΕΔ αφού προηγουμένως την εγκρίνει το ΑΣΕΠ το οποίο θα έχει και τον έλεγχο της νόμιμης εφαρμογής ή τροποποίησης του προγράμματος.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα εδω

Δειτε παρακάτω τα κριτήρια και τα μόρια στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας:

capture

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μενού