Νέα προκήρυξη για 2.000 θέσεις μόνιμων γιατρών ΕΣΥ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 126

Το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωση του κάνει γνωστό οτι έχει δρομολογηθεί νέα δέσμη προκηρύξεων για επιπλέον 2.000 θέσεις μόνιμων γιατρών ΕΣΥ στο αμέσως επόμενο διάστημα, που θα επιτρέψει τη στοχευμένη ενίσχυση κλινικών και τμημάτων σε όλο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αναβαθμίζοντας τη δημόσια περίθαλψη στη χώρα και καλύπτοντας διαρκώς μεγαλύτερες ανάγκες των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός απέστειλε διευκρινιστική εγκύκλιο στις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) σχετικά με τον ορισμό εισηγητών στα Συμβούλια για την πλήρωση θέσεων γιατρών κλάδου ΕΣΥ.

Η αποστολή της εγκυκλίου κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου οι διοικήσεις ορισμένων ΥΠΕ στις οποίες παρατηρήθηκε μη σύννομη συγκρότηση του Συμβουλίου προσλήψεων- κρίσεων γιατρών ΕΣΥ, να προβούν άμεσα σε νόμιμη ανασυγκρότηση των Συμβουλίων και σε ταχύτατη διεκπεραίωση των κρίσεων.

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προφανώς ενδιαφέρεται για τη γρήγορη ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής και διορισμού των 760 μόνιμων γιατρών ΕΣΥ» αναφέρει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνει ότι η κριτική για «σκόπιμο λάθος» προσβάλλει τη νοημοσύνη των νοσοκομειακών γιατρών.

Επίσης υποστηρίζει ότι ήδη έχουν υπογραφεί οι πρώτοι διορισμοί γιατρών ΕΣΥ μετά από εισηγήσεις των αρμόδιων Συμβουλίων Επιλογής, ιδιαίτερα επαρχιακών νοσοκομείων και η πολιτική βούληση είναι να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό και με μόνιμο τρόπο τα κενά του ΕΣΥ.

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Οριστικά αποτελέσματα για τις 6.339 θέσεις σε 34 δήμους
Προηγούμενο άρθρο
Δ. Θεσσαλονίκης: Υποβολή αιτήσεων στην ΚΕΔΗΘ για voucher 29-64 του ΟΑΕΔ
Μενού